Android 12 update gaat zich focussen op opvouwbare smartphones

News
dinsdag, 28 september 2021 om 15:00
black android smartphone 177707f1632149294
XDA Developers zou gelekte codes van Android hebben ontvangen en onderzocht. Uit de codes zou blijken dat er een update aan gaat komen voor Android 12. Deze update zal Android 12.1 worden en de focus ligt op het besturingsysteem goed samen te laten gaan met opvouwbare smartphones.
Een van de functies die wordt aangepakt is bijvoorbeeld de manier om twee verschillende pagina's tegelijkertijd te bekijken. Ook komt er een nieuwe taakbalk. Beide functies zouden ervoor moeten zorgen dat het makkelijker wordt om meerdere apps tegelijkertijd te gebruiken. De eerste functie is bedoeld om de splitscreen ervaring te verbeteren en de taakbalk zorgt ervoor dat er makkelijker gewisseld kan worden tussen apps.
Een andere belangrijke aanpassing zou zijn dat de locatie van de pincode zal veranderen. Het invoeren van de pincode bij het opstarten van de smartphone verschijnt momenteel in het midden van de twee beeldschermen. De bedoeling is dat de gebruiker dit kan aanpassen naar een van de twee beeldschermen. Hierdoor kan de gebruiker de Smartphone ook gebruiken als een Smartphone van normaal formaat.

Nog niet bevestigd

Google heeft nog niets van de bevindingen van XDA bevestigd. Het is dus maar de vraag of er echt zo'n versie aan zal komen. Als deze er komt kan het ook nog even duren. De genoemde functies kunnen dus nog tijdens het ontwikkelen worden aangepast, dus het is niet zeker of alle functies te zien zullen zijn in een Android 12.1 versie. Het lijkt wel logisch dat besturingssystemen worden aangepast aan de opvouwbare smartphone, zeker als deze telefoons een succes worden en in de toekomst misschien zelfs wel de standaard worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties