Update - Among Us komt ook naar Xbox in 2021

  Eén van de grootste verrassingen op game gebied dit jaar is ongetwijfeld de indie game Among Us geweest. De ontwikkelaar is druk bezig om meer opties aan de game toe te voegen en breidt nu ook de lijst van beschikbare platforms uit. Among Us is nu namelijk ook te downloaden op de Nintendo Switch.

  Update - Among Us komt ook naar Xbox in 2021

  Among Us maakt niet alleen een uitstapje naar de Nintendo Switch, maar ook naar de platformen van Microsoft. Op haar website heeft de consoleboer bekendgemaakt dat de populaire game naar de Xbox One en Xbox Series X/S komt in 2021. Wanneer de game precies uitkomt voor Xbox is nog niet bekend, maar dezelfde dag zal Among Us wel meteen speelbaar zijn via de Xbox Game Pass.

  Origineel bericht

  Among Us is al in 2018 uitgekomen, maar heel populair is de game niet geweest. Daar kwam dit jaar ineens verandering in toen de game werd opgepakt door een populaire streamer. Het duurde niet lang voordat bijna heel Twitch de game aan het spelen was en ook veel populaire content creators speelden de game met elkaar.

  Een andere reden voor de grote populariteit van de game is de prijs van Among Us. Op PC kost de game minder dan vijf euro en op Android kan je de titel zelf helemaal gratis spelen. Spelers kunnen de titel nu nog makkelijker onderweg spelen, want Among Us is nu ook beschikbaar op de Nintendo Switch. Voor 4,29 euro kan je de game downloaden in de Nintendo eShop.

  Waar draait Among Us om?

  In Among Us nemen spelers de rol aan van monteurs in een space station. Er moet tijdens elke ronde van alles en nog wat worden gerepareerd en er staat ook nog eens tijdsdruk op. Daar houden de problemen niet bij op, want er bevinden zich ook nog eens verraders onder de monteurs, die al taak hebben om de rest te vermoorden. Wanneer er een lijk gevonden wordt, kan er gestemd worden om iemand uit het ruimtestation te gooien. Als je alleen op de verkeerde stemt breng je de verraders een stapje dichterbij de overwinning…

  Among Us heeft daarmee wat overeenkomsten met het bordspel Weerwolven van Wakkerdam, maar biedt daarnaast genoeg andere aspecten om zichzelf te onderscheiden. De tijdsdruk, paranoïde ‘vergaderingen’ en de constante aanwezigheid van moordenaars zorgt voor chaotische, maar enorm vermakelijke potjes.

  Dit bericht is op 18 december 2020 bijgewerkt.

  Among Us

  Verkijgbaar vanaf 15 june 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.