De beste thrillers op Netflix in 2020 op een rij

  Wie nog op zoek is naar een spannend avontuur zit goed! Dit zijn namelijk de beste thrillers op Netflix, waarbij spannende en interessante verhalen zich diep op je netvlies weten te nestelen en er voorlopig niet van zijn weg te werken.

  Netflix

  1922 (2017)

  Wilfred James (Thomas Jane) is gelukkig op zijn boerderij in Nebraska, maar zijn vrouw Arlette (Molly Parker) is het daar niet mee eens. Zij wil de boerderij verkopen en verhuizen naar een beter oord. Het probleem loopt zo erg uit dat hand dat Wilfred besluit om zijn vrouw te vermoorden samen met zijn zoon. De twee dumpen het lijk en de zaak lijkt gesloten, maar dan beginnen de problemen pas echt.

  1922 is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King en je kan dus de nodige bovennatuurlijke verschijnselen verwachten, maar ook bakken aan spanning. Heb je dus zin in een thriller die voor kippenvel kan zorgen, dan zit je met deze film goed. Heb je daarnaast zin in nog meer spannende verhalen van horrorkoning King, lees dan zeker even verder!

  Netflix

  Gerald's Game (2017)

  Ook Gerald's Game is een verfilming van een boek geschreven door Stephen King. De film probeert het brein te raken door verschillende elementen van horror en thriller samen te voegen. En dat lukt. Een psychologisch denkspel.

  Gerald's Game gaat over Gerald (Bruce Greenwood) en Jessie (Carla Gugino,) een getrouwd stel dat probeert hun tijd samen wat spannender te maken. Dit doen de twee door naar een afgelegen plek te af te reizen en daar te overnachten. Maar na een misgelopen seksspel blijft Jessie vastgebonden aan bed liggen, waarna ze vreemde visioenen krijgt.

  20th Century Fox

  Gone Girl (2015)

  De Amerikaanse regisseur David Fincher is een meester als het gaat om thrillers, zo is hij onder andere verantwoordelijk geweest voor de klassieker Se7en. Ook Gone Girl is zonder twijfel één van de beste thrillers die er op Netflix te vinden zijn.

  In de film komt Nick Dunne (Ben Affleck) thuis om erachter te komen dat zijn vrouw Amy (Rosamund Pike) nergens te vinden is. Hij geeft haar op als vermist, maar al snel wordt Nick zelf verdacht van haar verdwijning. Er zijn namelijk ineens veel bewijzen die in zijn richting wijzen. Wat volgt is een razendspannende rollercoaster die je antwoord geeft op alle prangende vragen. Liefhebbers van verhalen die niet meteen het achterste van hun tong laten zien zijn met Gone Girl aan het perfecte adres.

  20th Century Fox

  A Cure For Wellness (2016)

  In A Cure For Wellness heeft de CEO van een groot financieel bedrijf plotseling besloten om in een wellness center te blijven in de Zwitserse Alpen. Het raad van bestuur is het daar niet helemaal mee eens en stuurt de jonge Lockhart (Dane DeHaan) naar het resort toe om zijn baas daar op te halen. Wanneer arriveert in Zwitserland blijkt het alleen niet te gaan om een gebruikelijke wellness center.

  Wil je een avondje relaxen, dan is A Cure For Wellness misschien niet zo’n goed idee. Met een runtime van tweeënhalf uur, heftige scènes en meerdere plot twists moet er je er namelijk goed voor gaan zitten. Ben je daarentegen een fan van Lovecraftian-elementen in films, dan ben je aan het juiste adres. Maar houdt voor de zekerheid toch maar een extra onderbroek paraat en waarschuw je buren dat er mogelijk wat gegil kan komen uit jouw huis.

  Paramount Home Entertainment

  Collateral (2004)

  Collateral is een film met een heerlijk sfeertje. De klik tussen de twee hoofdrolspelers Tom Cruise en Jamie Foxx is erg goed en het verhaal is interessant. Kort gezegd: Collateral heeft alle ingrediënten die nodig zijn voor een topfilm!

  In Collateral zien we Max (Foxx) nietsvermoedend zijn dagelijkse werkzaamheden als taxichauffeur uitvoeren. Maar dat verandert allemaal wanneer Vincent (een grijze Cruise) in zijn auto stapt en de chauffeur 600 dollar aanbiedt voor een hele avond rondrijden. Een geldbedrag dat Max achteraf liever niet had aangenomen.

  Warner Bros.

  Zodiac (2007)

  Gone Girl is niet de enige film in deze lijst van de hand van David Fincher, ook Zodiac is namelijk door de Amerikaan geregisseerd. In tegenstelling tot het originele verhaal van Gone Girl, is deze film alleen gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  Zodiac volgt namelijk de jacht op de zogeheten Zodiac Killer, die tussen het einde van de jaren 60 en begin jaren 70 de regio rond San Francisco in een dodelijke houdgreep hield. In de film maken we kennis met drie karakters, die op hun eigen manier de waarheid achter de seriemoordenaar proberen te achterhalen: cartoonist Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal), inspecteur Dave Toschi (Mark Ruffalo) en misdaadjournalist Paul Avery (Robert Downey Jr.).

  Dutch FilmWorks

  The Experiment (2010)

  Wat doet de gemiddelde persoon wanneer hij ineens macht tot zijn beschikking krijgt? Dat probeerden onderzoekers te achterhalen in het Stanford Prison Experiment, waarbij vrijwilligers werden onderverdeeld in gevangenen en bewakers.

  In The Experiment wordt hetzelfde onderzoek als uitgangspunt genomen. De vrijwilligers, met onder andere rollen voor Adrien Brody en Forest Whitaker, krijgen strikte regels mee en geweld is compleet uitgesloten. Als de testgroep het twee weken lang volhoudt, krijgen ze ieder 14000 dollar mee naar huis. Dat blijkt alleen een stuk moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt.

  Netflix

  Uncut Gems (2019)

  Wie deze film in 2019 heeft overgeslagen heeft nu alsnog de kans om die fout goed te maken. Adam Sandler levert in deze bloedstollende film de acteerprestatie van zijn leven als Howard Ratner. Howard is een juwelier met een gokverslaving die constant op zoek is naar de volgende grote buit om binnen te halen.

  In deze crime thriller waagt hij nu alleen een iets te grote gok, wat al snel voor problemen zorgt. Het gokje zorgt voor een gruwelijke balanseringsact tussen zijn werk, familie en vijanden. In de iets meer dan twee uur durende film zit je dan ook constant op het puntje van je stoel terwijl het zweet over je rug giert (en dan niet omdat het zo warm is buiten).

  The Searchers

  The Gift (2015)

  De Australische acteur Joel Edgerton heeft al een lange carrière in Hollywood achter de rug, maar sinds een paar jaar geleden is hij ook begonnen met zijn carrière als regisseur. Zijn debuut, waarin hij zelf ook één van de hoofdrollen vertolkt, is meteen een ijzersterke thriller geworden.

  The Gift laat ons kennis maken met het getrouwde stel Simon en Robyn Callem (Jason Bateman en Rebecca Hall), die net verhuisd zijn van Chicago naar Los Angeles. Tijdens het shoppen komen ze Gordon (Edgerton), een voormalig klasgenoot van Simon. De excentrieke man wil graag vrienden worden met het stel, wat niet op prijs wordt gesteld door Simon, die dat in geuren en kleuren duidelijk maakt. De vriendelijke houding van Gordon slaat vervolgens snel om...

  Dit artikel is op 18 december 2020 bijgewerkt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.