Amerikaans softwarebedrijf Oracle sluit deal over TikTok

News
maandag, 14 september 2020 om 16:45
tiktok 5323005 1920f1600075938
Waar Microsoft zondag nog liet weten TikTok niet te gaan kopen, lijkt het er nu op dat een ander Amerikaans bedrijf beetheeft. TikTok is momenteel nog in handen van het Chinese bedrijf ByteDance, maar hier is vanwege privacy redenen veel om te doen. Diverse gerenommeerde Amerikaanse media melden nu dat de multinational Oracle Corporation met TikTok een deal heeft gesloten.

Geen overname?

Waar in het geval van Microsoft ByteDance niks leek te willen weten van het Amerikaanse bedrijf, is het nu ook nog maar de vraag of Oracle een overname voor de app plant. Het lijkt er eerder op dat de app niet verkocht wordt aan Oracle, maar dat er een deal is gesloten en het softwarebedrijf alleen de data van Amerikaanse gebruikers zal beheren.
Officieel hebben beide partijen nog niks bevestigd. Welke delen Oracle dan gaat ‘beheren’ is momenteel dan ook nog onduidelijk. Wel lijkt het erop dat Oracle niet de broncode van de app krijgt.
pexels cottonbro 5081930 1f1600076122

Trump wil van TikTok af

Wat ooit als een leuke nieuwe sociaal medium voor jonge gebruikers leek te beginnen, veranderde al snel in voer voor een politiek wereldspel. Vooral vanwege het feit dat er veel vraagtekens waren bij het waarborgen van de privacy door TikTok. India en de Verenigde Staten verboden vervolgens de app waarna Donald Trump er vervolgens flink wat druk oplegd, en er een ware overnamestrijd plaatsvond.
Trump gaf medio september aan dat ByteDance het beste TikTok kon verkopen aan een Amerikaans bedrijf, omdat de app informatie zou doorgeven aan de Chinese Overheid. Voor deze deal moeten zowel de Amerikaanse als de Chinese overheid hun toestemming geven. Het is onduidelijk of de Amerikaanse president Trump met deze deal in zal stemmen.