Amazon gaat met miljoenen overname de strijd aan met Spotify

News
zaterdag, 02 januari 2021 om 9:30
amazon logo whitef1621325845
Spotify krijgt er in 2021 een grote concurrent bij, want hij lijkt erop of Amazon vol de achtervolging heeft ingezet. Amazon gaat namelijk de Amerikaanse podcastuitgever Wondery zo goed als zeker overnemen. Woensdag maakte Amazon trots bekend dat ze een akkoord heeft bereikt en met deze overname wil ze hoogstwaarschijnlijk definitief de achtervolging op Spotify inzetten.

Amazon had 300 miljoen dollar over

Nu kan het zijn dat je misschien denkt van, zo’n podcastuitgeverij legt toch niet zoveel windeieren? Maar Amazon zag er klaarblijkelijk wel zeker brood en had er volgens The Wall Street Journal 300 miljoen dollar voor over (zo’n 244 miljoen euro). Wondery is in Nederland relatief onbekend omdat het hier niet beschikbaar is. Maar In landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japen is het wel erg groot, mede daarom wist het afgelopen jaar een omzet van 40 miljoen dollar te behalen (ongeveer 32,5 miljoen euro).

De opkomst van de podcasts

Podcasts bestaan al een stuk langer maar zijn sinds een paar jaar erg populair en de populariteit lijkt alleen maar groter te worden. Daarnaast is een podcast ook een product waarmee relatief makkelijk exclusieve content kan creëren. Eerder ging Joe Rogan met zijn podcast bijvoorbeeld al exclusief naar Spotify. In Nederland zijn naast Spotify ook apps als Google- en Apple Podcast erg populair, maar ook bijvoorbeeld het NRC kwam recent met een podcast app. Maar daarnaast proberen podcasts zichzelf ook steeds vaker exclusief weg te zetten. Zo ging de Zelfspodcast van Sander Schimmelpennick en Jaap Reesema bijvoorbeeld recent werken met een betaalmuur.

Populair Nieuws

Laatste Reacties