Amazon breekt banden met The Grand Tour-presentator Jeremy Clarkson

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 11:30
the grand tour carnage a troisf1673948192
Liefhebbers van programma’s bij Amazon Prime Video die gemaakt worden door Jeremy Clarkson hebben pech. Amazon heeft namelijk besloten om de banden te verbreken met de presentator en maker van The Grand Tour en Clarkson’s Farm.
Het is geen geheim dat Jeremy Clarkson een controversiële opmerking of twee niet schuwt. En dat zorgt ook geregeld voor botsingen met werkgevers. Zo werd Clarkson ontslagen bij de BBC, toen hij het extreem populaire Top Gear presenteerde, nadat hij onenigheid had met een producent en hem vervolgens ook nog een klap verkocht.
Nu is ook Amazon klaar met de spraakmakende Brit. In een column in The Sun maakte Clarkson een aantal haatvolle opmerkingen over Meghan Markle. Volgens Amazon gaat dat een brug te ver en zal het de banden verbreken met de presentator, dat meldt Variety. Na zijn column en de ophef heeft Clarkson een verontschuldiging gemaild naar Harry en Meghan.
De actie van Amazon betekent niet dat Clarkson direct al zijn werkzaamheden bij de streamingdienst moet neerleggen. De shows die al zijn ingekocht door het bedrijf worden nog wel gemaakt, zoals nieuwe afleveringen en seizoenen van The Grand Tour en Clarkson’s Farm. Van The Grand Tour komen er naar verluidt nog vier specials uit.

Wat betekent dit voor de andere Ground Tour-hosts?

The Grand Tour is één van de grootste en meest belangrijke shows voor Amazon. Clarkson is natuurlijk niet de enige presentator van de serie, hij maakt het samen met zijn bekende collega’s James May en Richard Hammond.
May en Hammond hebben zelf ook meerdere shows die ze maken voor Amazon. Wat de twee presentatoren gaan doen na het vertrek van Clarkson is nog niet bekend. Na het ontslag van Clarkson bij de BBC besloten May en Hammond ook te vertrekken bij de Britse zender.