Allerlaatste Xbox Games with Gold ooit zijn onthuld

News
vrijdag, 28 juli 2023 om 14:00
xbox live goldf1611672137
Het einde van Xbox Live Gold komt eraan, maar voordat het zover is, is het nog één keer tijd voor Xbox Games with Gold. Dit zijn de laatste titels die je gratis kan claimen.
Xbox Live bestaat al sinds 2002 en sinds het succes van PlayStation Plus op de PlayStation 3, is Microsoft ook gratis games gaan weggeven voor abonnees. Maar het einde van Xbox Live Gold en Xbox Games with Gold is in zicht. In september verdwijnt de dienst.
Abonnees kunnen nu nog de laatste keer profiteren van de gratis games die worden weggegeven. Van 1 tot en met 31 augustus kunnen Xbox Live Gold-leden gratis Blue Fire en Inertial Drift toevoegen aan hun collectie.
Blue Fire is een game van Robi Studios en kwam in 2021 uit. Het gaat om een Souls-like platformer. Spelers kunnen dus de nodige uitdaging verwachten, terwijl ze zich een weg banen door de omgevingen en vijanden verslaan.
Inertial Drift kwam uit in 2020 en is van de hand van Level 91 Entertainment. De racegame is anders dan de concurrentie, aangezien het gebruikmaakt van twin-stick controls. Met het linker pookje kan je sturen, terwijl het rechter pookje gebruikt wordt om mee te driften.

De vervanger van Xbox Live Gold

Hoewel er afscheid genomen wordt van de abonnementsdienst van Microsoft, betekent het niet dat er geen vervangende optie komt. Vanaf 14 september lanceert het bedrijf namelijk Game Pass Core. Net zoals met Xbox Live Gold kan je daarmee online gamen en krijg je daarnaast de beschikking over een lijst van 25 Game Pass games, waaronder DOOM: Eternal en Psychonauts 2.