Albert Heijn brengt nu ook digitale kassabon

News
woensdag, 28 juli 2021 om 17:00
Nadat eerder al de koopzegels digitaal gingen is het nu ook tijd voor de kassabon om digitaal te gaan bij de Albert Heijn. De digitalisering van de kassabon is een nieuw initiatief om minder papier te verspillen. Toch betekent de intrede van de digitale bonnetjes niet dat papieren bonnetjes niet meer mogelijk zijn.
Het is niet de eerste keer dat de Albert Heijn bezig is met het verduurzamen. Eerder werd namelijk al besloten dat kassabonnen niet standaard meer uitgeprint zouden worden. Tegenover een woordvoerder van NU.nl laat Albert Heijn het volgende weten:

"Bij de bediende kassa's kun je aangeven dat je nog wel een kassabon wil. Het [nieuwe systeem, red.] werkt alleen voor klanten die een persoonlijke bonuskaart in de app hebben. De bon ziet er in de app wel net zo uit als de vertrouwde papieren kassabon."

In de toekomst wil Albert Heijn de digitale kassabon nog verder uitbreiden. Het idee is namelijk ook dat de barcode op de digitale bon komt te staan. Zo kunnen klanten in de toekomst via de zelfscan ook met een digitaal betaalbewijs de poortjes open in plaats van dat een verplichte papieren bon geprint wordt.

Zonneschijn na regen voor de Albert Heijn

Vorige week had de Albert Heijn nog last van een grote storing. Toen lag de website er een tijdje uit waardoor het niet mogelijk was om online boodschappen te doen. De storing duurde een paar uur, maar werd gedurende de dag wel redelijk snel opgelost. In de winkels zelf werkte alles gelukkig nog wel gewoon.