Ajax verandert opstelling op maar één positie tegen AEK

News
donderdag, 05 oktober 2023 om 17:30
Ajax zal donderdagavond de tweede groepswedstrijd van de Europa League tegen AEK Athene spelen. Het is duidelijk dat trainer Maurice Steijn werkt aan een vaste formatie, gezien de opstelling met maar één verandering.
In vergelijking met de wedstrijd tegen RKC Waalwijk brengt Maurice Steijn slechts één wijziging aan in zijn basisopstelling. Dat heeft de trainer bevestigd tijdens een persconferentie, zo meldt Het Parool.
Deze aanpassing voor Ajax is noodgedwongen, aangezien Silvano Vos de eerste wedstrijd tegen Olympique Marseille een rode kaart kreeg en dus niet kan spelen. Daarom staat Benjamin Tahirovic weer in de basiself om de achttienjarige middenvelder te vervangen.

De opstelling van Ajax

Verder blijft de opstelling ongewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Josip Sutalo en Gaston Avila vormen het centrale verdedigingsduo, terwijl Jorrel Hato de voorkeur krijgt als linksback en Devyne Rensch als rechtsback.
Kenneth Taylor en Steven Berghuis staan op het middenveld, naast Tahirovic. Brian Brobbey staat in de spits, geflankeerd door Carlos Forbs en Steven Bergwijn. Ajax begint om 18:45 uur aan de wedstrijd tegen AEK Athene in Griekenland.