Adobe verwijdert foto's op iPhone en iPad per ongeluk definitief

News
vrijdag, 21 augustus 2020 om 18:00
iphone 642999 1920f1616682191
Na een update van de Adobe Lightroom app op de iPhone en iPad zijn er per ongeluk foto’s verwijderd door de applicatie zelf. De ontwikkelaar zegt dat de foto’s definitief verloren zijn.
Adobe Lightroom is een applicatie waarmee gebruikers foto’s kunnen opslaan, organiseren en bewerken. Een handig programma voor mensen die hun gemaakte foto’s op de beste manier willen bewerken om ze te delen via social media of tentoonstellen op hun website en om ze op één plek te bewaren.
Dat laatste is alleen een probleem geworden voor gebruikers van Adobe Lightroom op de iPhone en iPad. Eerder deze week heeft de applicatie namelijk update 5.4 gekregen. Al snel merkten sommige gebruikers alleen op dat hun foto’s niet meer in de app te vinden waren. Adobe bevestigd dit probleem op haar eigen forum.

Foto’s definitief verwijderd van iPhone of iPad

De problemen houden daar alleen niet bij op. Volgens de ontwikkelaar kunnen gebruikers hun foto’s namelijk niet terug krijgen: ze zijn definitief verwijderd. Ook als de desbetreffende users update 5.4.1 installeren, waarbij het probleem opgelost moet zijn volgens Adobe. Alleen als synchronisatie met de cloud aan stond en de foto's een back-up hebben, is er een mogelijkheid om de foto’s terug te krijgen. Het bedrijf biedt excuses aan aan de getroffen gebruikers.
Hoe het probleem precies is ontstaan, is niet duidelijk. Gebruikers van Adobe Lightroom op PC, Android en macOS zijn opvallend genoeg niet getroffen door het probleem.

Populair Nieuws