Actrice Anne Heche overleden op 53-jarige leeftijd na bizar auto-ongeluk

News
maandag, 15 augustus 2022 om 14:30
Actrice Anne Heche is zondag officieel van de beademing gehaald, nadat ze op vrijdag dood is verklaard op 53-jarige leeftijd. Heche raakte op 5 augustus in een coma, na een auto-ongeluk op hoge snelheid.
Op vrijdag werd door verschillende media, waaronder The Guardian, naar buiten gebracht dat Anne Heche onder de Californische wet officieel dood is verklaard, nadat haar hersenen geen activiteit meer toonden. Aan The New York Times heeft Holly Baird, de agent van Heche, zondag gemeld dat de actrice 'vredig van de beademing is gehaald'.
De actrice is vrijdag 5 augustus in een coma gebracht naar het ziekenhuis, nadat ze met haar auto op de hoge snelheid een huis in was gereden, dat vervolgens in brand vloog. Vlak daarvoor was ze met haar auto al gebotst tegen een garage van een appartementencomplex. Uit voorlopige tests kwam naar buiten dat Heche onder invloed was van verdovende middelen.
Donderdag werd door Baird al gemeld dat het niet waarschijnlijk was dat Heche het ongeluk zou overleven. De reden de actrice nog twee dagen beademing heeft gekregen, is om donoren voor haar organen te vinden.

Dood Anne Heche maakt veel los

Heche heeft tijdens haar leven een lange acteercarrière gehad, van haar eerste rol in de serie Another World tot aan uiteenlopende projecten als I Know What You Did Last Summer en The Legend of Korra.
Na haar overlijden hebben veel mensen binnen Hollywood hun eer betuigt aan de actrice. Zo zei regisseur James Gunn had haar acteerprestatie in PROOF 'de beste was die hij ooit had gezien'. Ook werd Heche geprezen voor haar moed om in 1997 haar relatie met Ellen DeGeneres aan te kondigen, in een tijd dat dat niet bepaald werd geaccepteerd in Hollywood.

Populair Nieuws