Activision opnieuw beschuldigd van plagiaat in Call of Duty

News
donderdag, 18 augustus 2022 om 15:30
call of duty warzone doomsayerf1660817305
Bij de studio's van Activision lijken ze soms iets teveel leentjebuur te spelen. Binnen een paar weken tijd is het bedrijf nu namelijk opnieuw beschuldigd van plagiaat in Call of Duty.
Voor Call of Duty Warzone en Vanguard komen er geregeld nieuwe skins uit, maar ze zijn niet altijd bepaald origineel. De nieuwe Doomsayer skin lijkt namelijk wel heel erg veel op één van de personages in Deadrop. Opvallend genoeg is dat de aankomende game van Twitch-streamer Dr Disrespect en Robert Bowling, de voormalige director van Call of Duty-studio Infinity Ward.
Bowling is niet blij met de nieuwe skin en stelt dat Activision het ontwerp heeft gejat uit zijn eigen game. Via Twitter uit hij zijn onvrede: "Had op z'n minst de skin naar mij vernoemd". Op het social media-platform is het personage uit Deadrop ook de profielfoto van Bowling.

Eerder plagiaat in Call of Duty

Het wordt allemaal nog pijnlijker voor Activision, aangezien het niet de eerste keer is dat de uitgever wordt beschuldigd van plagiaat door personages in de Call of Duty games. Sterker nog, eerder deze maand verscheen er een skin die wel heel veel leek om een ontwerp van een onafhankelijke artiest. Nadat Activision daarop werd gewezen, is de skin uit de game verwijderd en heeft de uitgever haar excuses aangeboden.
Momenteel hebben Activision noch ontwikkelaar Midnight Society een officiële verklaring gegeven. Mogelijk krijgt de zaak dus geen staartje, maar de kans is zeker aanwezig dat ook Doomsayer uit Call of Duty Warzone en Vanguard verwijderd gaat worden.

Populair Nieuws