Activision begint rechtszaak tegen cheatsite

News
donderdag, 06 januari 2022 om 9:00
call of duty warzone calderaf1635492343
Activision begint een rechtszaak tegen de site EngineOwning. Dit blijkt uit een document. De website verkoopt cheats voor onder andere Call of Duty Warzone. De site is erg populair, dus daarom neemt Activision nu stappen.
De Call of Duty games hebben erg last van cheaters. Onlangs kondigde Activision nog Ricochet aan, anti-cheat software die de hoeveelheid cheaters erg omlaag heeft gehaald. Spelers zijn hier blij mee, maar Activision is nog niet klaar met de cheaters en gaat nu achter een site aan die cheats verkoopt.

Wat wil Activision bereiken met de rechtszaak?

Het bedrijf wil dat EngineOwning wordt gestopt in het doorverkopen van software die ervoor zorgt dat spelers grote voordelen krijgen vergeleken met normale spelers. Ook wil Activision geld zien van de website, omdat er dus cheatsoftware wordt verkocht voor games van Activision. Het bedrijf eist 2500 dollar, daarnaast wil het bedrijf ook dat de website alle kosten van de rechtszaak vergoed.
De aanklacht is er nu dus uiteindelijk moet een rechter bepalen of wat Activision wil ook zal gebeuren. Het is een Duitse website en de aanklacht is gedaan in Amerika, dit kan ervoor zorgen dat een rechtszaak lastiger wordt, maar Activision begint niet voor niets een rechtszaak, dus de uitgever ziet waarschijnlijk zeker kansen. De cheatwebsite verkoopt ook nog cheats voor andere games die niet van Activision zijn, dus het is nog mogelijk dat er meer bedrijven een rechtszaak beginnen.

Populair Nieuws