Xbox Game Pass brengt Rainbow Six Extraction vanaf launch

News
donderdag, 06 januari 2022 om 9:30
r6 extract announce 1920x1080 dayonef1641456723
Ubisoft en Xbox hebben aangekondigd dat Rainbow Six Extraction, de gloednieuwe titel van Ubisoft, vanaf dag 1 beschikbaar wordt gemaakt via Xbox Game Pass. De nieuwe titel van Ubisoft staat op de planning voor release op 20 januari 2022. Vanaf die dag is de game zowel op PC als Xbox-platformen beschikbaar mits je een lidmaatschap bezit voor Xbox Game Pass.
Rainbow Six Extraction is een gloednieuwe tactische co-op game voor 1 tot 3 spelers. In de first-person shooter neem je het alleen of samen met een team op tegen een vijandige alien-vorm die de aarde is binnengedrongen. Dit doe je met de bekende operators van Rainbow Six. In tegenstelling tot Rainbow Six Siege draait het in deze titel niet om het vechten tegen vrienden online.
Rainbow Six Extraction komt dit jaar na flink wat uitstel eindelijk uit. Oorspronkelijk was het plan om de game uit te brengen in 2020. Door COVID-19 werd de game uitgesteld en werd vervolgens ook de naam veranderd naar Rainbow Six Extraction. De game werd oorspronkelijk namelijk aangekondigd als Rainbow Six Quarantine, maar door de pandemie leek die titel niet meer zo handig. De game werd vervolgens nog een keer uitgesteld naar januari 2022, waarna de uiteindelijke releasedatum werd bepaald.

Xbox Game Pass krijgt Ubisoft+ intergratie

Opvallend is dat de aankondiging op Xbox Wire een verdere samenwerking laat doorschemeren tussen Ubisoft en Xbox. In de toekomst Ubisoft haar eigen abonnementsdienst Ubisoft+ namelijk integreren met Xbox Game Pass. Hoe dat precies vorm krijgt of wanneer Ubisoft+ aan Xbox Game Pass toegevoegd wordt, is nog onduidelijk. Momenteel is de dienst alleen nog beschikbaar voor PC en streamiungdiensten als Google Stadia.
Met de komst van Ubisoft+ naar Xbox Game Pass zouden games als Assassin's Creed Valhalla, Far Cry 6 en Watch Dogs Legion in één klap naar de dienst van Xbox kunnen komen. Ook oudere titels zouden op deze manier gemakkelijk de overstap kunnen maken, zoals oudere Splinter Cell en Rayman-games. Een releasedatum voor Ubisoft+ op Xbox Game Pass is er nog niet.

Populair Nieuws