Accounts van Facebook gehackt op Twitter en Instagram

  Hackers hebben bewezen dat zelfs de grootste socialmediaplatformen niet veilig zijn. Hoewel Facebook maar liefst 2,2 miljoen dollar uitbesteedde aan ethische hackers zijn afgelopen week namelijk zowel de Instagram- als Twitter-accounts van het bedrijf gehackt.

  Facebook investeert in ethische hackers om zo bugs en lekken op te lossen voordat hackers met slechte bedoelingen deze vinden. Toch is het een hackersgroep gelukt de Facebook accounts over te nemen, dat meldt het bedrijf zelf via een tweet.

  Facebook heeft haar accounts inmiddels weer terug. Het platform promoot het sociale netwerk via dochteronderneming Instagram en concurrent Twitter. De hackers deelden het bericht “Zelfs Facebook kan gehackt worden” op Twitter. Verder in het bericht stond een e-mailadres zodat Facebook de hackers kon benaderen voor een betere beveiliging.

  Phishing

  Op Instagram werden de accounts van Facebook en Facebook Messenger gekaapt, vervolgens werden de profielfoto’s verandert naar het logo van de hackersgroep, dat zichzelf OurMine noemt. De accounts werden overgenomen via het marketingbedrijf Khoros, waar Facebook mee samenwerkt. Doordat een medewerker van het marketingbedrijf in een phishing-aanval was getrapt konden de hackers de Facebook-accounts overnemen.

  Het is niet de eerste keer dat de hackersgroep zich focust op Facebook, in 2016 had een hackersgroep dat zich OurMine noemt de accounts op LinkedIn, Twitter en Pinterest van CEO Mark Zuckerberg overgenomen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.