PUBG-maker richt studio in Amsterdam op

News
woensdag, 01 september 2021 om 14:30
pubgf1603874340
De maker van PUBG, Brendan 'PlayerUnknown' Greene, heeft een nieuwe studio opgericht. De studio, genaamd PlayerUnknown Productions, heeft een Oranje randje. De studio is namelijk gevestigd in Amsterdam.
Het brein achter PlayerUnknown's Battlegrounds gaat met zijn nieuwe studio aan verschillende projecten aan de slag. Zo wordt er gewerkt aan een systeem waarmee grote open-world games gemakkelijker ontwikkeld kunnen worden. Van het nieuwe project zijn al een paar kleine details bekend.
Tijdens The Game Awards 2019 onthulde de maker namelijk zijn nieuwe project, Prologue. Hierover werd duidelijk dat het project nieuwe technologieën en gameplay zou onderzoeken. Veel meer details zijn er nog niet duidelijk.
Check hieronder de eerste trailer van Prologue.

PUBG-maker weg bij Krafton

Voorheen werkte Greene bij het bedrijf Krafton Game Union. Die ontwikkelaar is hij dan ook dankbaar voor alles en Krafton heeft in het nieuwe bedrijf ook een minderheidsaandeel. "Ik ben iedereen bij PUBG en Krafton dankbaar dat ze mij een mogelijkheid gaven de afgelopen vier jaar", vertelt Greene. "Ik kijk uit naar de volgende stap in mijn doel om een ervaring te ontwikkelen die ik al jaren voor ogen heb."