Aandeelhouders EA stemmen tegen compensatie bonus voor de top

News
dinsdag, 11 augustus 2020 om 15:30
eaf1643880594
De top van EA heeft een flinke klap gekregen van haar aandeelhouders. Een plan om het bedrijf zelf de controle te geven over het uitdelen van bonussen aan de executives is verwezen met een grote meerderheid van de stemmen.
In juli heeft het bestuur van EA een voorstel ingediend bij haar aandeelhouders. Het zogeheten Say on Pay plan moet ervoor zorgen dat het bedrijf zelf controle heeft over de bonussen die het uitdeelt aan de top, buiten het vaste salaris om. Zou het voorstel zijn aangenomen, dan lag de controle niet meer bij de aandeelhouders.
Het voorstel is dan ook met een grote meerderheid van de stemmen verworpen. Maar liefst 68 procent van de aandeelhouders heeft tegen gestemd. Het grootste tegengeluid kwam vanuit de investeringsgroep CtW, die zich voornamelijk inzet voor de werknemers bij het bedrijf. Executive director Dieter Waizenegger van CtW zegt dat de uitslag een duidelijk signaal is aan het adres van EA. Dat meldt VG247.

Ook actie tegen de top van Activision?

Naast CtW Investment Group zijn er ook andere investeringsmaatschappijen die fel tegen het plan van het bestuur waren, waaronder de California Public Employees Retirement System. CtW heeft opgeroepen aan de aandeelhouders van Activision om eenzelfde actie te ondernemen, omdat volgens de investeringsmaatschappij en teveel bonussen worden uitgekeerd aan CEO Bobby Kotick.