Wat wordt de eerste, grote PS5 hit-game?

  Terwijl we de dagen tot de lancering van de PlayStation 5 onbewust aftellen, kijken we natuurlijk ook uit naar de games die op het platform verschijnen. Welke titels worden de pareltjes waarmee we ons gaan vermaken op de PS5? De XGN-redactie probeert te voorspellen welke game nou echt de eerste PS5-hit gaat worden!

  Ralph Beentjes - Deathloop

  Ik denk dat Deathloop een stilletjes maar zeker een flinke hit gaat worden rond de lancering van de PS5. Arkane Studios heeft tot nu toe veelal ijzersterke games afgeleverd, die al eerder voor verrassingen hebben gezorgd.

  Zo besloop Dishonored ons ook stilletjes om vervolgens één van de beste stealth games van de generatie te worden. Het concept van Deathloop is bovendien uniek en met de vooralsnog rustige releaseperiode voor de next-gen consoles, denk ik dat de nieuwe titel van Arkane Studios de grote verrassing zal worden.

  Theo Weber - Horizon Forbidden West

  Ik gok erop dat Horizon Forbidden West de grote knaller zal worden. Als ik zo naar de lijst met releasegames kijk, heeft deze game de meeste potentie om als volledige game meteen keihard de concurrentie onderuit te vegen.

  Het nieuwe avontuur van Aloy en natuurlijk de nieuwe creaties uit de Nederlandse studio zijn twee dingen waar fans al een hele tijd op wachten. We hebben al een tipje van de sluier gezien, maar ik verwacht dat deze game verbazingwekkend tof gaat worden!

  Chris Boers - Marvel's Spider-Man: Miles Morales

  Ik denk dat Spider-Man: Miles Morales grote kans maakt om de eerste echt grote PS5 knaller te worden. Iedereen kent de Spider-Man game en hoe geweldig die al speelt. Het is snakken naar meer Spider-Man en met deze stand-alone game krijgen we dat voorgeschoteld. Ik vermoed dat er nog wel wat leuke extraatjes in die game gaan zitten waardoor het nog leuker wordt dan in het origineel om gewoon lekker door de stad te gaan zwieren.

  Roland Janssen - Cyberpunk 2077

  Als we het hebben over games in het algemeen, dan kan je eigenlijk niet om Cyberpunk 2077 heen. Die game gaat op werkelijk ieder platform een razend succes worden. Ook op de next-gen consoles die (hopelijk) rond die tijd lanceren (of zelfs dan al uit zijn).

  Als we het hebben over exclusives, dan wordt het wel een lastiger verhaal. Er zijn namelijk heel veel games met flink veel potentie die onderweg zijn. Toch denk ik dat Spider-Man: Miles Morales dan wel aan het langste eind trekt.

  De eerste game was al fantastisch en een goed voorbeeld van hoe je een superhero-game moet maken. Als Insomniac de laatste kinkjes uit de kabel weet te halen, dan wordt Spider-Man: Miles Morales echt een topgame en een absolute must have bij launch.

  Mark Zwartkruis - Kena: Bridge of Spirits

  Kena: Bridge of Spirits heeft op mij en vele anderen grote indruk gemaakt bij de Future of Play persconferentie van Sony. De animaties waren prachtig en de gameplay zag er goed uit. Als deze titel aan de gestelde verwachtingen kan voldoen, wordt dit de eerste PS5 hit-game

  Horizon Forbidden West

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.