Aanbod streaming films en series enorm toegenomen

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 10:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Het zal je niet ontgaan zijn dat Nederland er alleen vorig jaar al drie streamingdiensten bij kreeg. Ook wereldwijd is het aanbod enorm gestegen. Er is zelfs een stijging geweest van ongeveer 39 procent.
In de laatste twee jaar is het aantal streamingdiensten enorm toegenomen. Dat meldt kijkcijfer-analist Nielsen. In de VS, het VK, Canada, Mexico en Duitsland zijn nu zo’n 167 streamingdiensten op de markt, terwijl dat twee jaar geleden nog “maar” 118 was.
Niet al die streamingdiensten vallen in hetzelfde rijtje als bijvoorbeeld Netflix, Disney+ en HBO Max. Er zijn ook veel gratis diensten bij die advertenties tonen. Die staan bijvoorbeeld standaard geïnstalleerd op tv’s van bepaalde merken.

Aanbod streaming geeft keuzestress

Niet alleen het aantal diensten is gegroeid, ook de hoeveelheid films en series die via die diensten te zien is, is flink gestegen. In 2021 waren er in de onderzochte landen zo’n 1,9 miljoen titels beschikbaar, terwijl dat er nu 2,7 miljoen zijn een stijging van ongeveer 39 procent. Bijna 87 procent van al die content is via één of andere dienst te streamen.
Dat zorgt bij veel kijkers ook voor keuzestress, zo blijkt. In 2021 hadden kijkers meestal zeven minuten nodig om een film of serie uit te kiezen. In 2023 zijn dat er tien geworden. Eén op de vijf kijkers sluit de streamingdienst zelfs weer af zonder een keuze te maken.