Aan deze LEGO-set kan het hele gezin meebouwen

News
woensdag, 10 juli 2024 om 13:00
lego 708088 1280
De meeste LEGO-sets zijn gemaakt als speelgoed of decoratie. Erg nuttig zijn ze meestal niet. Maar deze nieuwe set is een stuk functioneler dan je verwacht.
In de laatste jaren zijn er steeds meer LEGO-sets verschenen die niet zouden misstaan als een min of meer permanente decoratie in je huis. Met name LEGO Art heeft heel wat mooie dingen opgeleverd voor aan de muur. Nu komt LEGO met een decoratie waar je misschien ook nog wat meer aan hebt.
Een nieuwe set geeft je namelijk alle steentjes die je nodig hebt op panelen te maken met letters erop. In totaal kun je 30 van die panelen maken, waarbij je naast letters ook kunt kiezen voor een aantal andere tekens. Vervolgens kun je ze naar eigen inzicht aan elkaar vastmaken.
Op die manier kun je een boodschap of een spreuk maken met deze set. Uiteindelijk is je tekenlimiet relatief klein, dus hoewel de set “Notitiebord” heet, kun je voor je boodschappenlijstje en je afspraken beter iets anders gebruiken, zoals een whiteboard in de keuken. Maar een “oost west, thuis best” of een “gefeliciteerd”, gevolgd door de naam van een gezinslid horen zeker tot de mogelijkheden.

LEGO bouwen als gezinsactiviteit

Om een LEGO-set te bouwen heb je in principe maar één persoon nodig, maar het kan leuk zijn om met meerdere mensen aan dezelfde set te werken. Dat wordt met deze nieuwe set ook echt aangemoedigd. In de set zitten vier exemplaren van de poster die laat zien hoe je de verschillende tekens bouwt, zodat iedereen de instructies bij de hand kan hebben.
Je hoeft niet al te lang te wachten om deze set te bouwen. Hij ligt namelijk al over een paar weken in de winkel. Vanaf 4 augustus kun je met het notitiebord aan de slag. Pre-orders zijn momenteel nog niet mogelijk.