4G abonnementen voor Android smartwatches op komst

News
dinsdag, 28 juni 2022 om 10:30
pexels smartwatchf1668846772
Smartwatches zijn superhandig, daar is iedereen inmiddels wel achter. Helaas moet je wel altijd je telefoon mee hebben om ze te gebruiken. Dat hoeft binnenkort niet meer. Zo heeft T-mobile al een tijdje 4G ondersteuning voor Apple Watch maar binnenkort ook voor Android horloges.
T-Mobile biedt al een tijdje 4G aan voor de Apple Watch serie, maar binnenkort dus ook voor Android smartwatches. Dat heeft de provider aangekondigd. T-Mobile breidt dus flink uit en gaat een multi-sim abonnement aanbieden die vijf euro boven op het normale abonnement gaat kosten.
Met dit multi-sim abonnement kan je dus je telefoon thuis laten en dan alsnog je smartwatch gebruiken. Dat is superhandig als je bijvoorbeeld naar een pretpark gaat. Je telefoon en smartwatch delen dan ook hetzelfde telefoonnummer, daar komt geen extra werk bij kijken.
Voor nu is T-mobile de enige Nederlandse provider die dit unieke abonnement aanbiedt. Op het moment werken de providers alleen maar met 4G en nog niet met het krachtigere 5G, maar dat is ook niet heel erg nodig op een smartwatch. Of de 5G functie ooit gaat komen is nog niet duidelijk.
Voor nu houdt T-mobile het bij Android en Apple smatwatches. T-mobile heeft al wel gezegd dat er plannen zijn om ook 4G abonnementen te gaan verstrekken voor andere smartwatches. Helaas is daar nog niet veel over bekend.
KPN heeft ook plannen aangekondigd om smartwatch provider te worden, maar KPN biedt de service op het moment nog niet aan.