100.000 dollar aan games gevonden in verlaten huis

News
zondag, 19 september 2021 om 8:00
tombi 1f1631891013
Rondsnuffelen in een verlaten huis, je moet er maar van houden. Er zitten alleen wel een paar voordelen aan, dat hebben de twee YouTubers Aimee en Korbin maar weer eens bewezen. Zij hebben namelijk 100.000 dollar aan videogames gevonden.
De twee YouTubers snuffelen al jarenlang rond op rommelmarkten en garage sales (een bekend fenomeen in Amerika waar je allerlei spullen uit je garage verkoopt) om te zoeken naar games die geld waard zijn. Na een tip van één van hun kijkers, hebben ze er een heel mooi avontuur bij gekregen.
Het huis, wat al 20 jaar leegstond, had bijna geen looproutes meer. Door al die jaren was de fundering half ingezakt en overal lagen stukken steen en kartonnen dozen. Vergezeld met allerlei kakkerlakken besloten ze op onderzoek uit te gaan. Erg goed voorbereid waren ze niet, beide droegen een korte broek en reguliere schoenen. Maar dat moest dan maar. “Na deze vondst ging ik echt niet terug om wat anders aan te doen”, aldus Korbin.

Een gouden vondst

Verspreid door het huis lagen namelijk allerlei oude games. Maar het paar was vooral geïnteresseerd in de games die nog gesealed waren. Ze hebben waarschijnlijk honderden games links laten liggen, op een paar klassiekers na. Zo hebben ze Tomba voor de PlayStation 1 en Bayonetta voor de PlayStation 3 meegenomen.
Tijdens hun bezoek aan dit krot is Aimee gebeten door een Vioolspin, een beet die giftig is als het niet goed behandeld wordt. Korbin liep ondertussen schurft op, wat een aandoening is die wordt veroorzaakt door een schurftmijt. Toch vond het duo het avontuur de moeite meer dan waard, want naast dat ze allerlei klassieke games hebben toegevoegd aan hun collectie, hebben ze nu al 20.000 dollar verdient aan de verkoop van een paar games. Aan Kotaku heeft het tweetal laten weten dat de totale waarde van de collectie neerkomt op maar liefst 100.000 dollar!

Populair Nieuws