Komt er een God of War PS5 Limited Edition?

  Met de PS5 release nog maar enkele weken van ons verwijderd, zijn er nog genoeg vragen bij fans. Wanneer komen een paar van die grote exclusives uit die zijn beloofd, zoals God of War. Misschien nog wel een betere vraag: komt er ook weer een zieke Limited Edition God of War console-variant?

  De PS4 kreeg een God of War Limited Edition

  Toen God of War in 2018 op de PlayStation 4 verscheen, pakte Sony direct uit met een groot spektakel. Naast een aantal verschillende edities van de game, zou er ook een Limited Edition God of War PS4 komen. Deze stond volledig in het teken van Kratos’ nieuwe Leviathan Axe.

  Zo is deze in de console gegraveerd en opgevuld met een scala aan tekens uit de Noorse mythologie. Deze PlayStation 4 Pro was dan ook een must voor God of War-liefhebbers en raakte vrij snel uitverkocht. De vraag is alleen wel of Sony dit trucje zal herhalen voor het tweede deel.

  Sony is tot nu toe redelijk selectief als het aankomt op het ontwerpen van Limited Edition consoles. The Last of Us Part II, Spider-Man en God of War kregen een exclusieve editie, maar dat geldt lang niet voor iedere exclusive. Horizon: Zero Dawn werd bijvoorbeeld overgeslagen, net als de recentelijk verschenen Ghost of Tsushima.

  PS5 consoles hebben faceplates

  Een andere reden die het onzeker maakt of God of War PS5 een Limited Edition console krijgt, is het feit dat de PS5 verwisselbare faceplates heeft. Hierdoor is de console een stuk gemakkelijker naar eigen smaak aan te passen. Sony kan daarom net zo goed inspelen op de faceplates en deze los uitbrengen in plaats van een vernieuwd design van de PS5 zelf.

  Toch zijn de faceplates slechts een onderdeel van de PS5, terwijl een Limited Edition PS5 ook het middenstuk op de schop zou kunnen gooien. Deze zou bijvoorbeeld met speciale Noorse tekens gedekt kunnen worden, of natuurlijk in het typische God of War-motief: de rode kleur die Kratos’ gezicht kenmerkt.

  Twee opties

  Wat dat betreft zijn er genoeg opties voor een speciale editie van de console, waarbij alleen wel rekening moet worden gehouden met één feit. De PS5 komt in twee varianten op de markt. Sony zou al snel voor twee varianten van de Limited Edition moeten kiezen of de focus op 1 console leggen.

  Laatstgenoemde werd gedaan met de eerste God of War. Alleen de PS4 Pro kreeg een speciale variant, terwijl de Slim-editie in de kou achterbleef. Voor de nieuwe variant kan dat natuurlijk ook gedaan worden, maar een hele fraaie indruk laat het niet achter.

  Al met al zal Sony zichzelf de vraag moeten stellen of een God of War PS5 nodig gaat zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van de releasedatum zelf, die voor nu nog in 2021 gepland staat. Als de console van het Japanse bedrijf een oppepper nodig heeft, is een Limited Edition editie de beste manier om de verkoop even een schop onder de kont te geven. Toch denken we dat dit nog niet nodig zal zijn in 2021. Uiteindelijk blijft het voor nu gissen en moeten we gewoon afwachten tot de game meer beelden laat zien.

  God of War Ragnarok staat voor 2021 gepland op de PlayStation 5.

  God of War Ragnarok

  Verkijgbaar vanaf 2021

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.