Zoveel geld hebben jullie dit jaar al uitgegeven aan games!

Article
donderdag, 10 december 2015 om 10:00
xgn google image
Gamen is een hobby die vrij veel geld kost. Nieuwe games komen vaak met een prijskaartje van 60 euro in de schappen te liggen en de gemiddelde gamer houdt het meestal niet bij één of twee games per jaar. Daarom vroegen wij jullie vorige week: hoeveel geld hebben jullie dit jaar al uitgegeven aan games? Lees hier jullie antwoord!
Het gaat bij deze vraag dus strikt om het geld dat is uitgegeven aan games en DLC. Consoles en accessoires worden niet meegeteld! Vanwege blutte redactieleden na afloop van Black Friday vroegen wij ons af hoeveel geld de XGN community dit jaar al heeft uitgegeven aan games. Die vraag stelden we jullie in de poll van vorige week en het antwoord lees je hier!

6. Niets

Je kan natuurlijk ook helemaal geen geld uitgeven aan games in een jaar. Dat is natuurlijk enorm moeilijk, vandaar dat ook slechts 1 procent van de stemmers aangeeft dit jaar geen enkele rooie cent te hebben uitgegeven aan games. Kunnen deze stemmers zich misschien even melden op het kantoor van XGN voor het geven van een spoedcursus ‘hoe weersta je het kopen van games die in de aanbieding zijn’?
83023 1

5. Tot 50 euro

Drie procent van de stemmers heeft maximaal 50 euro uitgegeven aan games dit jaar. Met dit bedrag kan je net één grote titel aanschaffen (mits deze ergens met een beetje korting verkrijgbaar is), een paar oudere games of een aantal handheld games. Wij hebben er op de redactie wel bewondering voor: hoe kan je in een jaar zo weinig geld uitgeven aan games? Lag het aan de releases, je budget of misschien iets anders? Laat het weten in de comments!
83024 1

4. Tussen de 50 en 100 euro

Het aantal stemmen begint iets op te lopen, net als het aantal euro’s dat de stemmers dit jaar al hebben uitgegeven aan games en DLC. Zo geeft acht procent van de XGN community aan dit jaar al tussen de 50 en 100 euro gespendeerd te hebben aan games. Voor dit bedrag kan je al iets meer: je koopt net twee grote, nieuwe releases (als je geluk hebt en ze ergens goedkoop vindt, tenminste), een toffe Collector’s Edition of een groter aantal oudere games of handheld games.
83025

3. Tussen de 100 en 250 euro

Opeens is het aantal stemmen meer dan verdubbeld: maar liefst 22 procent van de stemmers geeft aan tot nu toe al tussen de 100 en 250 euro te hebben uitgegeven aan games en DLC in 2015! Op zich is dit helemaal niet zo’n groot bedrag: wanneer je 50 euro per game rekent, wat vrij goedkoop is voor een nieuwe release, kan je met dit bedrag minimaal 2 en maximaal 5 games kopen. En dat in een jaar waarin we games zagen verschijnen als Fallout 4, The Witcher 3, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, Bloodborne, Assassin’s Creed Syndicate, Uncharted: The Nathan Drake Collection, Until Dawn en ga zo maar door.
83026

2. Tussen de 250 en 500 euro

Met het oog op de vele genoemde releases die we dit jaar voorbij zagen komen, is het uitgeven van een bedrag tussen de 250 en 500 euro aan games helemaal niet gek. Wil je een beetje up-to-date blijven met de toffe nieuwste releases, dan ben je al snel honderden euro’s kwijt. Maar liefst 31 procent van de stemmers geeft aan dit jaar al tussen de 250 en 500 euro uit te hebben gegeven aan games. Maar het jaar is natuurlijk nog niet over, daar kan makkelijk nog wat bij! Toch?
83027

1. Meer dan 500 euro

De echte hardcore gamers willen natuurlijk de nieuwste releases bijhouden, alle DLC spelen, Collector’s Editions aanschaffen en noem maar op. Dan is het helemaal niet gek om in een jaar meer dan 500 euro uit te geven aan games: eigenlijk moet je dit wel, wil je minstens up-to-date blijven met de nieuwste releases.
Wij in de redactie van XGN begrijpen het helemaal en zijn verantwoordelijk voor enkele stemmen in deze categorie. Maar liefst 34 procent van de XGN community geeft aan al meer dan 500 euro aan games en DLC te hebben uitgegeven in 2015! Nu zijn wij natuurlijk razend benieuwd waaraan jullie al dit geld hebben uitgegeven. Laat even weten in een reactie onder dit artikel aan welke games jullie geld dit jaar op is gegaan!