Uncharted 4 multiplayer beta gameplay details - Goede toevoegingen

Article
donderdag, 10 december 2015 om 16:15
xgn google image
De Uncharted franchise is inmiddels een bekende voor PlayStation bezitters. In 2007 verscheen het eerste deel. Inmiddels zijn we 8 jaar verder en is Uncharted 4 bijna uit. De multiplayer beta is nu speelbaar voor bezitters van The Nathan Drake Collection. De Uncharted 4 multiplayer beta gameplay details lees je hier!
De eerste Uncharted game legde de nadruk op singleplayer, maar sinds Uncharted 2 is er ook een multiplayer modus. Deze werd wisselend ontvangen, maar Naughty Dog geeft niet op en komt in Uncharted 4 wederom met een poging. Om deze zo goed mogelijk te maken is er nu alvast een beta. Iedereen die The Nathan Drake Collection heeft aangeschaft, heeft toegang tot de tijdelijke multiplayer beta van Uncharted 4.
De omvang van de beta bedraagt ongeveer 7GB en kun je gemakkelijk via de PlayStation Store downloaden. Hoewel de beta niet erg uitgebreid is, kun je een prima indruk krijgen van wat je te wachten staat. Tot en met 13 december kun je nog de multiplayer beta testen. Wij gingen ermee aan de slag en geven een oordeel over de Uncharted 4 multiplayer beta gameplay!
Een belangrijk gegeven is dat een multiplayer potje niet lang duurt. Met een maximale tijdsduur van 12 minuten en een kill maximum van 35 kan een potje zo voorbij zijn. Je speelt tijdens de beta vijf tegen vijf op één van de twee maps. De enige modus die je tijdens de beta kan spelen is team deathmatch, maar dat mag de pret niet drukken.

Spawnpoints zijn niet altijd logisch

De twee maps die speelbaar zijn heten Madagascar City en Island. Bij release worden er meer maps toegevoegd, maar tijdens deze beta moet je het met deze twee doen. Wat opvalt is dat de maps relatief klein zijn, maar niet té klein. Er is meer dan genoeg bewegingsruimte voor alle spelers op de map zonder dat je mijlenver hoeft te rennen om een vijand tegen het lijf te lopen.
Het vijanden tegen het lijf lopen gebeurt soms op een ongelukkige manier. De spawnpoints werken nog niet altijd helemaal lekker, waardoor het kan gebeuren dat er ineens een dode vijand recht achter je weer tot leven komt en je vervolgens genadeloos in je rug schiet. Een tikkeltje jammer, maar de verschillende hoogteniveaus waar je op kan klimmen en klauteren in de maps maakt een hoop goed. Je kunt hierbij goed gebruik maken van een van de nieuwigheden in de Uncharted 4 beta: de grijphaak.
83030

Grijphaken en uitrustingen

Met deze grijphaak kun je als George in the Jungle je over de map bewegen. Ook kun je op nietsvermoedende vijanden springen van bovenaf als je over ze heen zweeft. Je kunt je snel bewegen met de grijphaak en het werkt naar behoren. Daarnaast kun je de grijphaak gebruiken als wapen, waar je vijanden mee kan slaan om zo flink wat schade aan te richten.
Behalve de grijphaak kun je zelf bepalen hoe je te werk gaat. Je uitrusting kiezen doe je namelijk helemaal zelf. Kies je voor een revive pack, granaten, mijnen of iets totaal anders in je uitrusting? De keuze is aan jou.
Een revive pack is uiterst handig om je teamgenoten weer ter been te krijgen wanneer ze bijna het loodje leggen, terwijl je als je mijnen gebruikt een vijand kunt verrassen wanneer ze over de mijn heen lopen.
Verder is het belangrijk om te weten dat er een cooldown systeem vastzit aan de dingen in je uitrusting. Je kunt dus niet permanent dezelfde items blijven gebruiken. Wisselen tussen verschillende uitrustingen wordt op deze manier aangemoedigd, en dat is wel zo leuk. Dit voorkomt tevens perikelen als tien mensen die allemaal dezelfde uitrusting gebruiken.
83031

Schatzoeken voor speciale items

Om items te kopen in de multiplayer heb je geld nodig dat je tijdens het spelen verzameld. De items zijn erg verschillend: zo zijn er sidekicks die je voor korte tijd kunt inhuren, zware wapens die je zelf kan gebruiken om vijanden een kopje kleiner te maken en daarnaast zijn er ook de zogenaamde Mysticals. Van deze laatstgenoemde items kan je hele team profiteren. Deze Mysticals zijn gebaseerd op het verhaal van Uncharted.
Zo is er de Staff of Ayar Manco, die dient als een soort recon item. Als je deze staf gebruikt kun je vijanden op de radar zien bewegen. Of neem een Mystical genaamd Spirit of Jinn. Wanneer je deze gebruikt wordt je voor korte tijd onzichtbaar en kun je je heel snel verplaatsen.
De zware wapens die je kan gebruiken zijn onder andere een machinegeweer, een shotgun of een raketwerper. Deze koop je met het geld dat je verzameld hebt. Tijdens een multiplayer game verschijnen er op de kaart allerlei treasures die geld opleveren, maar ook het vermoorden van vijanden is een manier om poen te verdienen.
De sidekicks komen in meerdere soorten: een sniper, een hunter, een medic en een brute. De brute is een bepantserde soldaat met een machinegeweer en de sniper helpt je vanaf een afstandje. Iedere sidekick kan handig zijn in een bepaalde situatie. Wederom geldt hierbij: aan jou de keuze.
83032

Erg leuk om te doen

Hoewel er slechts twee maps speelbaar zijn en één gamemodus is de Uncharted 4 multiplayer beta erg leuk om te spelen. Door de toevoeging van de sidekicks, Mysticals en de schatten die je kan oppakken is geen enkele game hetzelfde.
Ook de grijphaak vormt een goede toevoeging en werkt behoorlijk goed. Een definitief oordeel vellen over de multiplayer is nu nog geen optie natuurlijk. Daarvoor moeten we de uiteindelijke game afwachten. Maar wat er tot nu toe speelbaar is, is uiterst vermakelijk!
Uncharted 4 is vanaf 18 maart 2016 verkrijgbaar voor de PlayStation 4. De game is natuurlijk al te pre-orderen.

Populair Nieuws