Zo werkt het nieuwe GTA Online-abonnement voor PS5 en Xbox Series X/S

Article
woensdag, 30 maart 2022 om 18:00
gta plus headerf1648651054
De next-gen versie van Grand Theft Auto V is eindelijk uit en Rockstar komt ook meteen met een nieuw abonnement voor GTA Online - exclusief voor de PS5 en Xbox Series X/S. Dit is wat je allemaal krijgt met GTA+!

Nog meer content voor GTA Online

Veel gamers zijn ondertussen bekend met GTA Online. De online versie van Grand Theft Auto V werd namelijk gelanceerd op 1 oktober 2013, destijds nog voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Sindsdien hebben we verschillende versies van de online wereld voorbij zien komen, waarbij er steeds meer opties zijn bijgekomen en de graphics zijn verbeterd. Dat geldt ook voor de gloednieuwe next-gen versie die in maart is gelanceerd.
Door middel van updates heeft Rockstar ook veel nieuwe content toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe modi op te spelen, de geliefde heists en een compleet nieuw eiland met de Cayo Perico Heist update. Recent heeft GTA Online nog een uitbreiding erbij gekregen die zich focust op een nieuw verhaal, waarbij spelers in aanraking komen met een aantal bekende gezichten uit de story mode van GTA 5.
Voor de PS5- en Xbox Series X/S-versie van GTA Online gaat Rockstar nu alleen nog een stapje verder. De ontwikkelaar van de game heeft namelijk GTA+ aangekondigd, een nieuw abonnement dat exclusief is voor de next-gen versie van GTA Online dat is gelanceerd op 29 maart. Speel je de game op de PlayStation 4, Xbox One of PC, dan kan je helaas niet gebruikmaken van deze nieuwe dienst.
gta online plus supercarf1648651154

De voordelen van GTA+

Voor een abonnement van GTA+ zal je maandelijks 5,99 euro moeten betalen, maar wat krijg je er precies voor terug? Allereerst krijg je meteen 500.000 GTA dollars op je in-game Maze Bank Account gestort en kan je speciale GTA+ Shark Cards kopen via de PlayStation Store en Microsoft Store. Veel interessanter zijn alleen de verschillende real estate locaties waar je maandelijks toegang toe krijgt.
Met de abonnementsdienst heb je namelijk de mogelijkheid om de Auto Shop in La Mesa te kopen, waarmee je toegang krijgt tot meerdere gameplay updates van Los Santos Tuners. Als je al een Auto Shop in je bezit hebt, dan kan je zonder kosten je zaken verhuizen naar La Mesa.
Met GTA+ kan je ook de supercar Principe Deveste Eight kopen in een speciale livery en hoef je geen membership fees te betalen voor de LS Car Meet. Eigenaren van een jacht kunnen ondertussen hun boot kosteloos upgraden naar de Aquarius Super Yacht.
Met het abonnement krijg je ook een aantal gratis kledingstukken en andere cosmetische voordelen. Zo kan je de Conveyor Livery zetten op je Mammoth Avenger, HVY APC en de TM-02 Khanjai. Ben je fan van races, dan kan je ook drie keer zoveel dollars en RP krijgen voor Hao’s Special Works Race Series en twee keer zoveel Car Meet Rap voor de Street Race Series.
gta online money pilef1648651283

Maandelijks nieuwe bonussen

Alle bonussen en voordelen die hierboven staan benoemd, daar kan je van profiteren met GTA+ vanaf nu tot en met 27 april. De voordelen van de abonnementsdienst staan namelijk niet vast. Elke maand zal Rockstar komen met een nieuw assortiment aan voordelen voor GTA+-leden. Daar kunnen dus nog meer locaties in Los Santos onder vallen waar je nieuwe missies en speciale upgrades mee kan vrijspelen.
Natuurlijk blijf je als lid van GTA+ ook gewoon profiteren van de overige voordelen die Rockstar elke week te bieden heeft. Wil je dus het optimale halen uit de online wereld van GTA 5, dan kan je dat doen met de nieuwe abonnementsdienst. GTA+ is nu af te sluiten via de PlayStation Store of de Microsoft Store.