Zo werken de nieuwe Featured Series in Red Dead Online!

  Met de nieuwe update voor Red Dead Online heeft Rockstar nieuwe modi toegevoegd aan de Features Series van de game. Hoe werken die modi en hoe zit de nieuwe variatie in elkaar? Wij leggen het je allemaal uit in deze special.

  Overrun

  De regels zijn relatief simpel in de modus Overrun, helemaal voor spelers die de Splatoon-games hebben gespeeld. Het is namelijk de opdracht voor jouw team om een zo groot mogelijk gedeelte van de map in jouw kleur te veranderen. In plaats van grote verfrollers gebruik je alleen kampvuren om een gedeelte van het speelveld te markeren als territorium voor jouw team. Wie aan het einde van de tijd het meeste beslag heeft gelegd op het meeste aantal vierkante kilometers, mag zich kronen tot overwinnaar.

  In de nieuwe variant in de Featured Series gaat het er alleen ietsjes anders aan toe dan gebruikelijk. In plaats van je gebruikelijke loadout, begin je het potje alleen met een aantal werpmessen. Verspreid over het veld liggen daarnaast shotguns om het van dichtbij mee uit te vechten. Het zal dus niet alleen belangrijk zijn in de nieuwe variant van Overrun om zo snel mogelijk kampvuren aan te steken, maar ook om snel een sterker wapen te vinden. Of je moet anderzijds heel vaardig zijn in het gooien van messen.

  De nieuwe variant kan Overrun kan momenteel alleen worden gespeeld op de maps van The Manor en Sisika.

  Spoils of War

  In Spoils of War is het de bedoeling om een tas vol met waardevolle spullen van de tegenstander terug te brengen naar jouw eigen kamp. Ondertussen is het natuurlijk ook de bedoeling dat het andere team niet de spullen uit jouw kamp steelt. Liefhebbers van Capture the Flag kunnen zich dan ook helemaal uitleven in Spoils of War.

  Met de nieuwe variatie veranderen de zaken alleen wel behoorlijk. Waar het in de normale versie vaak gebruikelijk is dat een aantal snipers het kamp verdedigen, is dat nu niet meer mogelijk. De beste strategie lijkt daarom ook om eerst een paar shotguns te zoeken en die spelers vervolgens het kamp met hand en tand laten verdedigen. De nieuwe variatie zal in ieder geval zorgen voor veel gevechten die op het scherpst van de snede worden uitgevochten.

  Spoils of War is met de nieuwe variatie nu speelbaar op de maps Fort Mercer en Orchard.

  Plunder

  Een modus in de Showdown Series die vrij uniek is in vergelijking met andere shooters is Plunder. In deze modus moeten teams zoveel mogelijk resources vinden in de wildernis en die vervolgens terugbrengen naar hun kamp. Wie aan het einde van de tijd de meeste spullen heeft gevonden, wint het potje. Maar zo simpel is het allemaal niet.

  Net zoals in Spoils of War is het namelijk ook mogelijk om de spullen van de tegenstander uit hun kamp te stelen, met alle gevaren die daarbij komen kijken. Het risico brengt wel een flinke ommekeer met zich mee, want door spullen te spelen uit het vijandelijke kamp en naar je eigen kamp terug te brengen is effectief twee keer zoveel waard. We voorzien dan ook pittige gevechten met zeldzame shotguns en bloederige hand-tot-hand-gevechten in de kampen.

  De nieuwe variatie op Plunder is te spelen op de maps Saint Denis en de Saint Denis Plantation.

  Up in Smoke

  Liefhebbers van buskruit en grote explosies hoeven niet verder te zoeken dan Up in Smoke. Spelers moeten in deze modus een explosief pakket naar het kamp van de tegenstander brengen en daar laten ontploffen. Het team dat als eerste het vijandelijke kamp heeft opgeblazen wint de match.

  De nieuwe variatie zal een grote invloed hebben op het verloop van Up in Smoke. Het zal namelijk een stuk moeilijker worden om een tegenstander die een bom probeert te planten te stoppen. Het zal dan ook heel belangrijk zijn om genoeg spelers met shotguns in je eigen kamp te zetten, om de vijand snel genoeg een halt toe te roepen.

  Up in Smoke is met de nieuwe variatie voorlopig alleen te spelen op de maps Blackwater en Lanik Electrical.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.