The Witcher staat voor meer problemen door coronavirus

  Net als vele andere producties moet ook The Witcher alle opnames stilleggen. Dit niet alleen, maar er zal ook een grote schoonmaak plaats moeten vinden omdat een van de acteurs positief is getest met het coronavirus.

  @Katalin Vermes

  Grote schoonmaak

  Afgelopen week heeft bekende Game of Thrones-acteur Kristofer Hivju gemeld dat hij positief is getest met het coronavirus. Het was al te verwachten dat de productie van The Witcher al zou worden stilgelegd, maar met het nieuws van de positief-geteste acteur is het besluit genomen om de set een grondige schoonmaak te geven. Dit om de acteurs en crewleden zo goed mogelijk voor het virus te beschermen. Netflix heeft aangegeven dat naast de stilgelegde productie, ook productiekantoor en Arborfield direct te sluiten. Daarnaast zijn er ook maatregelen getroffen voor een grote schoonmaakactie en zal de hele boel gedesinfecteerd worden.

  Netflix raadt ook iedereen aan om zichzelf voor minstens twee weken te isoleren. Er wordt aan de cast en crew gevraagd om zichzelf de komende veertien dagen te isoleren en hun temperatuur in de gaten te houden. Kristofer Hivju heeft inmiddels op Instagram aangegeven dat hij en zijn gezin zichzelf de komende tijd zullen thuis-isoleren. Hivju geeft aan alleen milde klachten te hebben, dezelfde symptomen als bij een verkoudheid. Ook moedigt hij anderen aan om zich ook te isoleren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.