5 Dingen die je moet weten over J.K. Rowling

  Als je aan Harry Potter denkt, denk je aan J.K. Rowling, de auteur die de verhalen van Harry Potter mogelijk heeft gemaakt. Naast Harry Potter zijn er nog veel meer dingen die je over J.K. Rowling moet weten.

  Edinburgh

  J.K. Rowling heeft de meeste Harry Potter boeken in Edinburgh geschreven, de hoofdstad van Schotland. Ze schreef voornamelijk in café ´s. In het café Nicolson´s schreef ze één van haar eerste Harry Potter boeken, De Steen Der Wijzen. In sommige cafés staat dan ook een bordje waarop staat dat J.K. Rowling op die plekken haar verhalen heeft geschreven. Daardoor zijn alle cafés waar ze heeft geschreven steeds populairder geworden in de jaren dat Harry Potter ook steeds populairder werden.

  Van jongs af aan

  Sinds Joanne een klein meisje was, wilde ze altijd al schrijfster worden. Ze kon er ook niet vroeg genoeg mee beginnen of ze schreef al op zesjarige leeftijd haar eerste boek genaamd ´konijn´. 5 Jaar later op elfjarige leeftijd schreef ze een roman over zeven mensen die in het bezit waren van zeven vervloekte diamanten. Niet alleen schreef ze vroeger al veel, ook verslond ze boek na boek in de universiteitsbibliotheek. Ze had daar zelfs een boete van 50 pond, omdat ze zo veel boeken niet op tijd inleverde.

  In de trein

  J.K. Rowling heeft dan wel grotendeels haar Harry Potter boeken geschreven in cafés, maar daar is het verhaal niet ontstaan. Het idee van Harry Potter kwam in haar op in 1990 terwijl ze in een vertraagde trein zat op weg van London King´s Cross naar Manchester. In de vijf jaren die daarna volgde begonnen de Harry Potter verhalen steeds meer vorm te krijgen. Ideeën schreef ze op in massa´s notitieblaadjes en ze nam haar aantekeningen overal mee naartoe. Ze schreef zelfs een keer aantekeningen op een afvalzakje in een vliegtuig.

  Eerste miljardair onder de auteurs

  J.K. Rowling was de eerste auteur in de wereld die miljardair is geworden met haar wereldberoemde verhalen van Harry Potter. De laatste 4 delen van de boekenreeks waren de snelst verkochte boeken aller tijden. In 2008 waren er meer dan 400 miljoen exemplaren verkocht in maar liefst 67 verschillende talen. Het laatste boek dat ze geschreven heeft is Harry Potter en het Vervloekte Kind. Deze kwam in 2016 uit en heeft als enige deel geen verfilmde versie.

  Hermelien

  Het personage Hermelien Griffel is deels gebaseerd op J.K. Rowling zelf. In de verhalen hebben de leerlingen van Zweinstein ieder hun eigen patronus. De patronus verschijnt wanneer je de spreuk Expecto Patronum uitspreekt. Het is een beschermende kracht en ieder heeft zijn eigen unieke vorm. Zo heeft Harry een hert als patronus, Ron een Jack Russel Terriër en Hermelien een otter. Het lievelingsdier van J.K. Rowling is dan ook een otter.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.