De beste Mario Kart merchandise om Amsterdam onveilig te maken!

Article
zondag, 24 april 2022 om 14:00
2022 04 21 mario kart paladone waterflesf1650553679
Als je de komende weken in Amsterdam bent, in de buurt van het Museumkwartier of het Centraal Station, moet je uitkijken dat je niet omver gereden wordt. Dat is in Amsterdam sowieso solide advies, maar de komende tijd scheuren Mario en consorten er ook op los in de hoofdstad. Als je ook ineens weer zin hebt in Mario Kart kun je deze merchandise overwegen.

Metalen waterfles

De personages in Mario Kart lijken er nooit last van te hebben, maar van enige inspanning, zelfs zittend in een kart, kun je aardige dorst krijgen. Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat je water of ander vocht bij je hebt voor tussen de races door. Dan is een waterfles nogal een uitkomst.
Deze fles heeft een leuk Mario Kart patroon en zal niet snel stuk gaan, aangezien hij van roestvrij staal is. Je kunt er 500 mL in meenemen, ook uit te drukken als 500 cc. Dat is natuurlijk veel te veel cc’s voor een potje Mario Kart, maar het is een hele redelijke hoeveelheid water.
2022 04 21 carrera p wing mario kartf1650553953

P-Wing racekart

Het zal je niet verbazen dat veel Mario Kart-merchandise inhaakt op de karts zelf. Het is tenslotte het enige onderscheid tussen Mario-merchandise en Mario Kart-merchandise. Verwacht daarom de nodige speelgoedauto’s op deze lijst.
Er is heel wat te krijgen wat de Standard Kart uit de game als inspiratie gebruikt. Maar wij altijd ook wel te spreken over P-Wing kart. Deze mooie bolide kun je ook in huis halen. Je kunt dan gaan voor een variant met Mario achter het stuur, maar ook de variant met Yoshi mag er zijn.
2022 04 21 mario kart paladone question block lightf1650554499

Question Block Light

Er zijn heel wat herkenbare personages en voorwerpen in Mario. Neem bijvoorbeeld het ?-blok: we durven te wedden dat je het je zo voor de geest kan halen. Je denkt misschien in eerste instantie aan de bekende gele versie, maar de Mario Kart-versie is minstens zo herkenbaar.
Bovendien maakt het licht transparante uiterlijk van het Mario Kart ?-blok het een mooie kandidaat voor een lamp. Die is er dan ook en hij ziet er zeer charmant uit. Helaas kan hij je niet voorzien van nuttige voorwerpen, maar om eerlijk te zijn waren we toch niet van plan om hem stuk te slaan.
2022 04 21 tomy bullet bill knuffelf1650554609

Bullet Bill-knuffel

Mocht je die lamp toch stukmaken, dan hoop je natuurlijk wel dat er een goed item uitkomt. Niemand zit te wachten op een muntje. Je wil iets om je te verdedigen, sneller te rijden of die rottige Waluigi van de baan te knallen.
Eén van de beste items in dat opzicht is de Bullet Bill. Hij maakt je tijdelijk onkwetsbaar, verhoogt je snelheid en gooit iedereen in je pad opzij, inclusief Waluigi. Technisch gezien is Bullet Bill naturrlijk niet echt Mario Kart-exclusief, maar we zijn bij het racen zo blij hem te zien dat hij onlosmakelijk is verbonden met de reeks.
2022 04 21 mario kart paladone glassf1650554835

Mairo Kart-glas

De eerder genoemde drinkfles is natuurlijk ideaal voor onderweg, maar ook als je gewoon thuis bent is het belangrijk om je eigen binnenkant goed nat te houden. Zeker nu het weer warmer wordt moet je je hydratatie in de gaten houden.
Je kunt de waterfles natuurlijk gewoon binnenshuis gebruiken, maar je kunt ook een heel leuk glas in huis halen. De laadschermen van Mario Kart 8 zitten vol met icoontjes van racers, banden en reclames in Mario-thema. Die lijken allemaal wel vertegenwoordigd op dit glas, dus je kunt er af en toe gewoon even naar zitten kijken.
2022 04 21 hot wheels luigif1650555085

Hot Wheels

Als je van racen en autootjes houdt kun je eigenlijk niet om Hot Wheels heen. De speelgoedautootjes zijn zo iconisch dat een Mario Kart-samenwerking eigenlijk niet uit kon blijven. Het is eigenlijk de perfecte crossover. Sorry Avengers: Endgame, maar het is waar.
Je hebt de Mario Kart Hot Wheels in allerlei varianten. Er zijn verschilldende racers en verschillende karts vertegenwoordigd. We verwijzen hier door naar Luigi, want hij verdient af en toe wat aandacht, maar kijk vooral even verder als je een ander favoriet Mario Kart-personage hebt.
2022 04 21 winning moves mario kart puzzelf1650555468

Puzzel

Soms is merchandise heel passend bij de game, maar soms moet je je toch even achter de oren krabben. Een legpuzzel is typisch iets om even je rust te pakken, zonder herrie en chaos om je heen. Dat is een heel andere sfeer dan wat Mario Kart te bieden heeft.
Toch moeten we toegeven dat officieel Mario Kart-artwork wel degelijk een goede puzzel op kan leveren. Dat is ook niet zo gek, aangezien je vaak te maken hebt met een heel dynamische compositie, zoals bij deze afbeelding van Mario Kart 8. We hopen wel dat je bij het leggen van deze puzzel daadwerkelijk je rust kunt pakken zonder dat het schadelijke gelach van aartsrivaal Waluigi door je hoofd galmt.
2022 04 21 tomy spiny shell knuffelf1650555591

Spiny Shell-knuffel

Er zijn weinig game-items zo veracht als de Spiny Shell, beter bekend als de Blue Shell. Je bent bijna bij de finishlijn. Nog iets meer dan een meter en dan heb je drie sterren op de Grand Prix, maar dan: de Spiny Shell. Je ligt even stil en kan alleen maar toekijken hoe Waluigi met de winst aan de haal gaat.
Doe maar niet alsof de vorige alinea je ongeroerd laat, want we weten allemaal dat je het voelt in je ziel. We moeten wel toegeven dat het de Spiny Shell iconisch maakt en dan kan merchandise niet uitblijven. Een knuffel is misschien niet de meest logische merch voor een stekelig schild, maar zie het als een manier om al je frustraties met dit item af te reageren zonder iets kapot te maken.
2022 04 21 epoch mario kart racebaanf1650555728

Racing Deluxe speelset

We zijn weer terug bij speelgoedautootjes, maar dit keer compleet met baan. Het is eigenlijk verrassend dat er maar weinig banen in omloop zijn als het op Mario Kart-merchandise aankomt. De games zouden namelijk niets zijn als hun banen niet zo spectulair waren.
Nu is deze speelgoedbaan geen Rainbow Road, Mount Wario of Coconut Mall. Die meesterwerken kun je eigenlijk niet evenaren met fysiek speelgoed. maar we kunnen ons toch goed voorstellen dat jonge kinderen zich goed kunnen vermaken door Mario en Luigi tegen elkaar te laten racen op dit plastic wegdek.
2022 04 21 mario kart rc carf1650555931

Bestuurbare kart

We kunnen geen lijst maken met merchandise rondom een racing game zonder een radiografisch bestuurbare auto mee te nemen. Hoewel, we hadden het waarschijnlijk gedaan als er geen bestuurbare Mario Kart-auto’s waren geweest. Maar ze zijn er wel, dus nu moeten we het erover hebben.
Nou zijn bestuurbare autootjes niet altijd even makkelijk in bedwang te houden. Het ene moment rijd je rustig om de tafelpoot heen en het andere moment lig je ondersteboven onder het raam. Maar ergens past dat wel bij Mario Kart, want we hebben heel wat gekke dingen meegemaakt op de racebanen van het Mushroom Kingdom.

Populair Nieuws