Zo kom je deze koude Koningsdag 2023 door

Article
donderdag, 27 april 2023 om 10:00
nederlandse vlag koningsdagf1682516616
Koningsdag 2023 wordt niet bepaald de lekkerste dag van het jaar. Hoewel iedereen in principe vrij is op de dag van de koning, belooft het weer alleen niet zoveel goeds. Om geen lentedepressie op te lopen zetten we daarom een mooi aantal tips voor je op een rijtje om deze koude Koningsdag 2023 door te komen.
Het ziet er naar uit dat het weer op Koningsdag dit jaar niet bepaald lekker wordt. Met temperaturen onder het vriespunt tot maximaal dertien graden en veel bewolking is het een grauwe dag en niet bepaald de lekkerste dag voor een feestje. Gelukkig weten we in Nederland hoe we zelf de slingers op moeten hangen, maar we helpen je ook graag een handje.

Succession bingen

HBO-serie Succession is bezig met haar laatste seizoen en dat seizoen wordt nu al bestempeld als legendarische televisie. Via HBO Max kun je de complete serie dan ook gemakkelijk kijken en met een volledige dag om te bingen kun je best ver komen. In totaal zijn er drie seizoenen van negen tot tien afleveringen om te kijken, waarna je nog een handjevol over hebt tot je helemaal bij bent met de wekelijkse uitzendingen. Nieuwe afleveringen verschijnen wekelijks, namelijk iedere maandag.
De serie gaat over mediamagnaat Logan Roy en zijn steenrijke familie. Centraal staat de patriarch van de familie zelf die met zijn toenemende gezondheidsklachten en leeftijd eigenlijk een opvolger nodig heeft. Daar wil hij alleen niets van weten op de dag dat de opvolger eigenlijk wordt aangekondigd: één van zijn vier kinderen. Wat volgt is een interne oorlog in de familie die zijn gelijke niet kent.

Horizon: The Burning Shores spelen

Als je liever iets actiefs doet, kun je natuurlijk ook de PlayStation 5 opstarten. Op de Sony-console is namelijk recent de uitbreiding voor Horizon: Forbidden West verschenen, genaamd Burning Shores. Het nieuwe avontuur brengt Aloy naar een post-apocalyptische versie van Los Angeles waar een nieuwe bedreiging haar opwacht. De uitbreiding legt daarnaast ook de basis voor het recent aangekondigde derde deel, dus wie Horizon-fan is mag de uitbreiding eigenlijk niet missen!

Dompel jezelf onder in je favoriete live-service game

Als laatste is er natuurlijk ook nog altijd de optie om jezelf helemaal onder te dompelen in je favoriete live-service game. Nu jij en je vrienden allemaal vrij zijn, is dit het ideale moment om samen de virtuele verbroedering op te zoeken in een potje Fortnite, Apex Legends of natuurlijk Destiny 2. Welke titel je favoriet is, maakt eigenlijk niet uit. Live-service-games hebben immers allemaal één ding gemeen en dat is dat er iedere week nieuwe avonturen zijn om te beleven en je steeds weer andere dingen vrij kunt spelen. Geen dag die zich daar beter voor leent dan een vrije dag als Koningsdag!
the super mario bros movie ov st 9 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1681728197

The Super Mario Bros. Film kijken

Natuurlijk is de vrije dag ook een goede gelegenheid om er op uit te gaan. Buiten is het weer er alleen niet helemaal naar om lekker op het terras te zitten of om in een park te gaan zitten. Wel is het de ideale gelegenheid om lekker een bezoekje te brengen aan de bioscoop. Laat het nou net zo zijn dat er een toffe film draait die ook nog eens een gaming-randje heeft: The Super Mario Bros. Film.
De film draait nog steeds in de meeste bioscopen en als je geluk hebt, kun je zelfs nog kiezen voor de Nederlandse versie of de variant met de originele stemmen. De film is zowel voor jong als oud geschikt dankzij een goede dosis nostalgie die tal van gamers hebben voor de bekende loodgieter, terwijl de jongste generatie geniet van de kleurrijke beelden die Illumination Entertainment op het scherm weet te toveren.