De beste koningen in games - Royale figuren

Article
donderdag, 27 april 2023 om 9:00
king k roolf1682503576
Het is Koningsdag en dat betekent dat de koninklijke familie in het zonnetje staat. Natuurlijk zijn er in de wereld van games ook meer dan genoeg koningen te vinden. Tijd om de tien beste koningen in games op een rijtje te zetten.

7. King K. Rool - Donkey Kong Country

We trappen af met de grote schurk van de Donkey Kong Country-reeks. King K. Rool heeft sinds zijn introductie in de jaren ‘90 lang niet altijd de liefde gekregen die de gestoorde krokodil verdiend heeft, maar daar is in de laatste jaren wel verandering in gekomen, mede door zijn optreden in Super Smash Bros. Ultimate. Dat is maar goed ook, want de komische en krankzinnige koning is en blijft een krachtige spierbundel waar spelers met liefde tegen vechten als Donkey Kong.

6. Noctis Lucis Caelum - Final Fantasy XV

Natuurlijk kunnen we Noctis Lucis Caelum niet vergeten in het lijstje met beste koningen in games. Hoewel Final Fantasy XV lang niet ieders favoriet is, kan niet ontkend worden dat Noctis een toffe peer is om de game mee door te spelen. Gedurende het verhaal beleef je samen met hem de lasten die hij moet dragen om zijn koninkrijk te redden.
Daarmee is hij een compleet andere koning dan we traditioneel gewend zijn. Dit keer hebben we een ietwat emo-achtige gast die eigenlijk gewoon met zijn vrienden wilde reizen voordat de pleuris uitbrak en nu als vechtersbaas voor de dag moet komen. Dat lukt Noctis dan ook aardig, waardoor je zeker weet dat dit een koning is die zijn mannetje kan staan.
king dededef1682503473

5. King Dedede - Kirby-serie

Eerder hadden we het al over de schurk die Donkey Kong het leven zuur maakt, maar er is nog een andere koning die hetzelfde doet bij een Nintendo-icoon. Het betreft King Dedede die ooit begon als de grote schurk van Kirby. Sinds zijn eerste optreden in Super Smash Bros. Brawl heeft de schurk hernieuwde interesse gezien en is het hart van de egoïstische pinguïn langzaam maar zeker gesmolten. In recentere games is de koning namelijk steeds vaker één van Kirby’s kompanen in plaats van een tegenstander.

4. Shao Kahn - Mortal Kombat

Natuurlijk kunnen we Shao Kahn natuurlijk niet vergeten in dit rijtje met koningen, zelfs als dit personage eigenlijk een keizer is. Shao Kahn is namelijk de meedogenloze keizer van de Outworld en daarmee ook een gelijk een enorme schurk in de Mortal Kombat-reeks. Toch kunnen we hem alleen maar complimenteren voor zijn vechtkunsten, al zou hij wel iets minder zijn meedogenloosheid mogen tonen.
tears of the kingdom ganondorff1681903750

3. Ganondorf - The Legend of Zelda-serie

Een held is zo goed als zijn beste schurk en dat bewijst The Legend of Zelda-reeks goed. Doordat Ganondorf letterlijk de Koning van het Kwaad is voor de reeks (en de Koning van de Gerudo) is het altijd een waardige tegenstander om te stoppen en dat doe je als speler dan ook met liefde. Dat het de duistere heer dan ook altijd lukt om terug te keren om Hyrule onder te dompelen in duisternis is dan ook op z’n minst iets waar je alleen maar respect voor kunt hebben (net zoveel respect als we hebben voor Link die Ganondorf uiteindelijk altijd weet te verslaan).

2. The Lich King - World of Warcraft

Een andere iconische koning die niet op deze lijst mag ontbreken is natuurlijk Arthas Menethil, beter bekend als The Lich King. De wereld van Warcraft zit vol met geliefde en larger than life personages, maar Arthas steelt voor velen de kroon en dat zegt al genoeg.
Het personage werd geïntroduceerd in Warcraft III als de kroonprins van Lordaeron en zo’n beetje de enige hoop tegen het leger van ondoden genaamd The Scourge. In zijn missie om de ondoden te stoppen, werd hij uiteindelijk gecorrumpeerd tot The Lich King en één van de grootste gevaren die Azeroth ooit heeft gezien. Hij was niet alleen de protagonist in Warcraft III, maar ook de grote villain in The Frozen Throne en WoW-uitbreiding Wrath of the Lich King!

1. Bowser - Super Mario Bros.-serie

Uiteindelijk is er, als we het hebben over de beste koningen in games, slechts één die als eerste bij iedereen te binnen schiet. Natuurlijk is het Bowser, koning van de Koopa’s, die op de troon van koningen zit. De aartsvijand van Mario is één van de grootste redenen dat we al tientallen jaren verliefd zijn op de platformers van de Italiaanse loodgieter.
Met zijn problematische gewoonte om Princess Peach te ontvoeren is duidelijk dat de ambitie voor meer macht altijd in de gedachte hangt van de Koopa-koning. Ook zijn doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig, want ondanks al zijn gefaalde pogingen geeft hij niet op. Dat Bowser ook nog eens een veelzijdige koning is die niet vies is van racen, een potje tennis of olympische sporten is dan ook bewonderenswaardig. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor het gouden keeltje dat verantwoordelijk is voor Peaches.