Zo kan je je avontuur in Sea of Thieves het beste beginnen

Article
vrijdag, 03 mei 2024 om 22:00
estadisticas sea of thievesf1591781141
Sea of Thieves is sinds deze week ook te spelen op de PS5. Wil jij een gevreesde piraat worden? Dan is het een goed idee om deze tips te volgen.

Neem rustig je tijd

In Sea of Thieves mag je aan het roer staan van je eigen schip, de zeeën onveilig maken en tropische eilanden verkennen op zoek naar schatkisten. Maar de mechanics zijn niet altijd even vanzelfsprekend, want de game heeft veel unieke gameplay in vergelijking met andere titels.
Het is dan ook geen overbodige luxe om jezelf rustig bekend te maken met de mechanics van Sea of Thieves. We raden je aan om allereerst niet de tutorial missie over te slaan. Hierin krijg je, zoals een tutorial betaamt, op een goede manier de basis uitgelegd.
Maar ook daarna is het niet heel verstandig om direct te open zeeën te gaan bevaren. Een beginnend piraat is namelijk een aanlokkelijk doelwit voor een volleerde zeevaarder. Gelukkig is er een Safer Seas-modus, wat een aparte server is waarbij je op een relatief veilige manier de basis van het varen onder de knie kan krijgen.

Zorg voor voldoende proviand

Een verstandige piraat is er één die niets aan het toeval overlaat. Daarmee bedoelen we dat je het beste pas op reis kan gaan wanneer je je voorraad volledig hebt aangevuld. Op elk schip is er een maximum hoeveelheid kanonskogels, proviand en hout dat je mee kan nemen en elk van die onderdelen zullen vaak cruciaal zijn.
Misschien denk je dat je snel weer terug bent of amper vijanden op zee zal tegenkomen, maar je kan beter teveel kanonskogels en bananen aan boord hebben, dan te weinig. In de geschiedenis zijn er teveel bemanningsleden op zee gesneuveld aan scheurbuik, zorg ervoor dat jouw digitale piraat niet aan dat lijstje wordt toegevoegd.

Gebruik je kompass

Er zijn veel clichés als het gaat om piraten. Eén daarvan is het voorzichtig omgaan met rijkdom, door het goud, zilver en andere waardevolle spullen te begraven op een onbewoond eiland. En in de wereld van Sea of Thieves zijn er dan ook de nodige schatten om op te graven.
Je moet daarbij klassieke kaarten vinden met ‘X marks the spot’ en het tellen van voetstappen. Daar laatste gaat alleen een stuk moeilijker in een digitale game. Als je jezelf veel onnodig zoekwerk wil besparen, dan is het een slim idee om gebruik te maken van je kompas. Daarmee wordt het zoeken naar schatten namelijk een stuk makkelijker gemaakt.
sea of thievesf1707923043

Sluit vriendschappen op zee

Piraten, boekaniers, kapers, vrijbuiters en andere criminelen in het Caribische gebied hebben tijdens de Golden Age of Piracy veel gebruikgemaakt van een soort guerrilla warfare. Wanneer een volgeladen vrachtschip eenzaam op zee dobberde, dan konden piraten met hun snelle, wendbare boten het schip enteren en door middel van intimidatie en wreedheid de bemanning overmeesteren.
Zodra er alleen een militair schip in de buurt kwam, waren de piraten ineens niet zo machtig meer. Een galjoen volgeladen met kanonnen en getraind personeel kon al snel gehakt - met een flinke hoeveelheid splinters - maken van een enkel piratenschip.
Het wordt alleen een ander verhaal wanneer er een armada is van piratenschepen en dat geldt ook voor Sea of Thieves. Wil je machtig over zee varen en uitdagingen tackelen, dan is het een slim idee om samen te werken met anderen, door de juiste vlag omhoog te hijsen.
Sea of Thieves - Xbox One Image
Sea of Thieves - Xbox One
EUR38.6249.98
Op voorraad
Koop op bol.

Wees niet te gierig

Heb je een aantal moeilijke opdrachten voltooid, schatkisten gevonden op een eiland of op een andere manier voor een volle cargo hold gezorgd, dan is het zaak om de boel veilig te stellen. Het is alleen erg aanlokkelijk om nog even verder door te gaan en nog wat extra rijkdom te vergaren, maar wees niet te gierig. Je kan beter een directe route pakken naar een veilige haven om daar je spullen te stallen of te verkopen.
Je cargo is namelijk het meest waardevolle goed in Sea of Thieves. Nog waardevoller dan je schip of leven. Leg je namelijk het loodje door een kanonskogel, zwaard door je buik of de scherpe tanden van een haai, dan respawn binnen de kortste keren aan land. Een schip heb je ook zo weer terug. Maar alle schatten die je hebt verzameld? Die ben je kwijt. Zelfs als je schip nog niet zo vol zit, wees voorzichtig en lever alles al bij een veilige haven, voordat de bodem van de zee nog een stukje rijker is.