Zo beveilig je het beste je Android telefoon

  Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van virussen of hackers. Op Android telefoons kun je verschillende manieren gebruiken om je telefoon te beveiligen. Met deze tips kun je het beste je Android telefoon beveiligen.

  Android en apps updaten

  Wat belangrijk is bij een Android telefoon is dat de telefoon op de laatste versie van Android draait. Ook is het belangrijk dat je je apps regelmatig updatet, daarvoor kan je meldingen inschakelen die je automatisch ontvangt wanneer een app een update nodig heeft. Het bijhouden van de Android versies en updates kan veiligheidslekken verhelpen.

  Wanneer je een app hebt geüpdatet kan het zijn dat de app nog wat kleine schoonheidsfoutjes heeft, maar dat wordt vanzelf weer opgelost. Wat je kan doen voordat je een app gaat updaten is naar de Play Store te gaan om de reviews te lezen of de updates goed gaan of niet. Wanneer je je hele telefoon update kun je het beste eerst je telefoon opladen totdat hij minimaal 60% is opgeladen. Zorg er ook voor dat je ergens bent met een stabiele wifi-verbinding. Anders kan het zo zijn dat je tijdens het downloaden van een updates veel MB's kan verliezen.

  Android apparaatbeheer

  Je Android apparaatbeheer kun je via je Google instellingen inschakelen. Met deze functie kun je je telefoon op afstand vinden, bellen, vergrendelen of wissen wanneer je hem kwijt raakt. Je kunt dan via een ander apparaat achterhalen waar je telefoon is gebleven. Als je je telefoon niet meer kan vinden kun je via een ander apparaat op afstand al je gegevens en data verwijderen van je telefoon en je sd kaart.

  Wanneer je je telefoon in je kamer hebt verloren hoef je niet per se naar de telefoon te bellen. Ook als je de stille modus hebt aanstaan zal je telefoon zich luid kenbaar maken door bijvoorbeeld een ringtone af te spelen. De Android apparaatbeheer werkt op Android 2.2 of nieuwer. Je hoeft alleen maar ingelogd te zijn op je Google account, naar Google instellingen te gaan en het vinkje selecteren voor Android apparaatbeheer om het in te schakelen.

  Apps uit de Play Store

  Sommige apps zijn niet altijd even betrouwbaar. Voor de meest veilige apps kun je het beste apps downloaden uit de Play Store. De apps die in de Play Store staan zijn namelijk van tevoren gecontroleerd waardoor ze een stuk veiliger zijn dan apps die niet van de Play Store komen. De apps die niet gecontroleerd zijn kunnen virussen of malware bevatten. Daarom kun je het beste bij de apps van Play Store blijven.

  Je kunt uit de Play Store het beste de meest populaire apps uitkiezen die ook goeie recensies hebben. Dan weet je zeker dat de app of game veilig is om te downloaden. Als je toch een app downloadt die niet in de Play Store staat moet je er voor zorgen dat je een virusscanner op je telefoon hebt staan. Dan ben je in ieder geval beveiligd tegen virussen of eventueel malware.

  Publieke Wifi-netwerken

  Op veel openbare plekken kun je vaak gebruik maken van openbare Wifi. Je hoeft hiervoor meestal geen wachtwoorden in te voeren. Dat klinkt erg handig, maar toch moet je voorzichtig zijn met dit soort openbare Wifi-netwerken.

  Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Wandera van vorig jaar blijkt dat 24% van ruim 1.000.000 zakelijke telefoons gebruik maken van openbare Wifi-netwerken. Ruim 4% daarvan is een prooi geworden voor hackers. Als je toch gebruik maakt van openbare Wifi-netwerken is het verstandig om bijvoorbeeld gebruik te maken van een VPN-dienst of kan je een beveiligingsapp downloaden. Dit soort apps herkennen onveilige websites of hotspots. Wanneer je op een onveilige websites of hofspot zit wordt de openbare Wifi automatisch uitgeschakeld.

  Schermvergrendeling

  Wat het slimste is om te doen om je Android telefoon veiliger te maken is om een schermvergrendeling in te schakelen. Dit kan in de vorm van een code, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Het beste bij een code is om een code van 6 cijfers te nemen in plaats van 4 cijfers. Ook kun je kiezen om een veegpatroon te nemen als schermvergrendeling. Dit is wel minder veilig omdat je dan vetvegen kan maken waardoor dieven makkelijker achter de patroon weten te komen.

  Het veiligste om als schermvergrendeling te gebruiken is je vingerafdruk. Dan kan alleen jij je telefoon ontgrendelen en kan niemand anders op je telefoon. Ook met een vingerafdrukscanner kan je nog extra een code toevoegen. Hetzelfde geldt voor gezichtsherkenning. Dit soort scanners zijn een stuk veiliger dan een code.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.