De Links Awakening Dungeon Builder laat je zelf levels maken (gespeeld op gamescom)

  Binnenkort is het zover. The Legend of Zelda: Link's Awakening komt dan eindelijk uit voor de Nintendo Switch. De game is vanaf de grond opnieuw opgebouwd en heeft een paar toffe nieuwe elementen. Zo is er een heuse Links Awakening Dungeon Builder in de game gestopt. Wij maakten een flink uitdagende kerker en speelden deze!

  In The Legend of Zelda: Link's Awakening strand je als Link op een eiland genaamd Koholint. Het eiland wordt bewoond door allerlei kleurrijke wezens en een heel aantal bekende gezichten die als easter eggs voorbij komen. Je wil het eiland graag verlaten, maar dat is zo makkelijk nog niet. Dit is namelijk alleen mogelijk als je je een weg baant door alle kerkers op het eiland en magische instrumenten verzamelt om de Wind Fish op te roepen. Het belooft een enorm avontuur te worden als de game straks uit komt, maar dat avontuur is niet het enige dat je krijgt in deze remake van de klassieker.

  Kerkers bouwen

  Wij mochten in de speelsessie op gamescom met de game eerst een kwartier aan de slag in een kerker. De kerker die wij doorliepen had een bekende baas die we op een nieuwe manier moesten verslaan. De baas zullen we voor je noemen, dit is de Slime Eye. De manier waarop je hem moet verslaan gaan we niet verklappen.

  Vervolgens mochten we een half uur aan de slag met een geheel nieuw onderdeel van de game, namelijk de Dungeon Builder. Als je in The Legend of Zelda: Link's Awakening naar Tal Tal Heights gaat krijg je toegang tot een nieuwe modus van de game die wel wat weg heeft van Super Mario Maker.

  In deze modus kun je namelijk, zoals de titel al verklapt, je eigen kerker bouwen. Door verschillende kamers aan elkaar te koppelen krijg je een hele nieuwe kerker die je vervolgens door vrienden kunt laten spelen of zelf aan den lijve mag ondervinden. Wij hadden meteen in de gaten dat deze modus erg tof gaat worden en bouwden erop los!

  Kamerstenen verzamelen

  Tijdens onze sessie was er van alles beschikbaar om een kerker te bouwen, maar in de uiteindelijke game kan je niet zomaar alles bouwen, zelfs al ben je in Tal Tal Heights. Tijdens je avontuur moet je namelijk allerlei kamerstenen verzamelen die je vervolgens kunt gebruiken in de Dungeon Builder. Sowieso krijg je aan het einde van ieder baasgevecht een nieuwe steen, die je aan het einde van een zelfgemaakte kerker kunt gebruiken.

  De rest van de kamerstenen zijn verspreid over heel Koholint, dus daarvoor moet je flink op ontdekkingsreis gaan op het eiland. Als je de stenen eenmaal gevonden hebt, kun je deze uiteindelijk inzetten in je eigen kerker. Er zijn stenen in alle vormen en maten, en belangrijker nog, in elk thema van de game. Je kunt kamerstenen vinden met een, twee, drie of vier gangen.

  Daarnaast zijn er kerkers met een trapje, waardoor je als het waren naar een andere verdieping gaat. Los van de beschikbare kamerstenen kun je je kamers aanpassen met verschillende omstandigheden zoals een bommenregen die alles net even lastiger maakt voor de speler. Ook deze moet je vrijspelen in de game.

  Uitdagingen

  De Dungeon Builder in Link’s Awakening zal een modus op zich zijn. Dat betekent dat het niet zomaar bouwen en spelen is, maar dat er nog veel meer te doen is. Zo zal de modus volgens Nintendo een heel aantal uitdagingen krijgen die je moet voltooien. Iedere voltooide uitdaging zorgt ervoor dat je weer iets nieuws vrijspeelt en grotere kerkers kunt maken.

  Een van de uitdagingen in de kerker die wij voorgeschoteld kregen was dat alle kamers een schatkist moesten hebben met een sleutel erin. Dit zorgde bij ons voor een hele interessante kerker die bestond uit verschillende thema’s. Vervolgens kregen we in onze zelfgemaakte kerker ook nog een tweedimensionaal stuk gameplay als verrassing. Zelfs als je een eigen kerker maakt, weet je dus niet precies wat je zal gaan spelen!

  amiibo in Links Awakening Dungeon Builder

  Nintendo heeft met de amiibo in al heel veel games allerlei toffe extra’s toegevoegd. In Breath of the Wild kon je bijvoorbeeld met Wolf Link aan de slag en kon je Epona oproepen. In Link’s Awakening zal er ook een extraatje in zitten als je de speciale amiibo van die game scant.

  Als je de Link’s Awakening amiibo tijdens het maken van een kerker scant voeg je Shadow Link namelijk toe. Deze zal dan in een kerker constant achter je aan zitten. Andere amiibo zullen ook dingen ontgrendelen in Link’s Awakening, namelijk extra kamers of toffe effecten om in je kerker te gebruiken.

  The Legend of Zelda: Link’s Awakening komt op 20 september uit voor de Nintendo Switch.

  The Legend of Zelda: Link's Awakening

  Verkijgbaar vanaf 20 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.