XGN Redactiespecial: Wat hoop jij straks te zien op Viaplay?

Article
zaterdag, 22 januari 2022 om 11:00
rsz uf1d unit 11414f1626704096
Dit jaar komen er veel nieuwe streamingdiensten naar Nederland, waaronder Viaplay. Dit is wat de XGN redactie hoop te zien op de nieuwe, Zweedse streamingdienst.

Theo Weber

Ik ben vooral op zoek naar Formule 1, de wedstrijden in het Nederlandse voetbal en de topwedstrijden internationaal.
Daarnaast hoop ik dat ViaPlay ook aandacht gaat besteden aan de achtergrond van deze sporten. Dat mist nu, los van de korte gesprekken en de analyses, vaak bij bijvoorbeeld F1, waardoor je toch al snel het internet op moet duiken om ergens het onderste uit de kan te kunnen halen. Denk aan exclusieve interviews of 'evenementen' die om de sport heen hangen. Als Viaplay dat biedt, zou het top zijn!

Luuc ten Velde

Ik hoop vooral dat Viaplay als streamingdienst lekker overzichtelijk en handig in gebruik is als het aankomt op alle sport-content die verschijnt.
Laat de streamingdienst maar een mengelmoes app maken waarbij je wedstrijden en races aan kunt vinken die je wil volgen, waarna je pushberichten krijgt wanneer de uitzending op het punt staat om te beginnen. Op die manier heb je klanten die wat vergeetachtig zijn (lees: Luuc ten Velde) direct aan boord.
rsz vr 191116 bragp487951f1585049969

Chris Boers

Wat hoop ik op Viaplay te zien? Nou, vooral heel veel F1 dus. Viaplay gaat zwaar op sport inzetten, maar de meeste van die sporten interesseren mij vrij weinig. F1 moet de 'klapper' gaan worden, maar of ik dat het abonnementsgeld van Viaplay waard ga vinden? Ik moet het nog zien. Ik ga in ieder geval ook rondkijken naar andere opties waaronder F1TV Pro, en misschien komt Ziggo, als min-of-meer gedwongen partner van Viaplay nog met een mooie kortingsactie.
Van het niet-sport gerichte aanbod van Viaplay heb ik niet echt een goed beeld, maar aangezien het een Zweeds bedrijf is, hoop ik dat ze de traditie van goede Scandinavische films en series voort kunnen zetten.

Arend Wiersma

Zelf hou ik me vooral bezig met voetbal dus een nieuwe streamingdienst die wedstrijden aanbiedt is altijd fijn! Nu moet ik wel zeggen dat er al veel wedstrijden van bijvoorbeeld de Premier League worden aangeboden via andere kanalen. Ik twijfel daarom een beetje of het aanschaffen van een nieuwe streamingdienst dan wel waard is.
Toch ga ik zeker even kijken naar ViaPlay omdat ik weet dat de Bundesliga wedstrijden bijvoorbeeld al een stuk schaarser worden aangeboden.