Op deze manier werken de Free Roam Events die je aantreft in Red Dead Online

Article
woensdag, 08 januari 2020 om 15:30
red dead online archerf1578483384
Tijdens je avonturen in Red Dead Online zul je soms worden uitgenodigd voor een Free Roam Event of er één tegenkomen in de wereld. Je krijgt vaak alleen geen uitleg voordat je in het speciale PvP-evenement wordt gegooid. Daarom leggen we hier alle modi uit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Cold Dead Hands

In het eerste Free Roam Event dat we bespreken zullen spelers moeten vechten voor controle over een waardevolle tas. Ze kunnen dat alleen doen of in een posse. De speler of groep die de spullen het langste weet vast te houden wordt als winnaar uitgeroepen van het potje.

Dispatch Rider

Ook in Dispatch Rider worden twee posses tegenover elkaar gezet. Sterke vaardigheden met een paard zijn in deze modi benodigd, want de teams moeten een paard zo snel mogelijk naar de aangegeven bestemming brengen. Wees dus niet te zuinig met de zweep.

Master Archer

Een scherp oog en een stabiele hand is nodig in Master Archer. In deze modus moeten spelers namelijk zoveel mogelijk punten scoren door met een pijl en boog te schieten op doelwitten verspreid over het level. Des te dichter je schiet op de roos, des te meer punten je krijgt. Pas alleen wel op voor andere spelers, want het is ook mogelijk om elkaar uit te schakelen.
red dead online fools goldf1578483579

King of the Castle

King of the Castle is vergelijkbaar met Cold Dead Hands. In plaats van een object vechten spelers alleen om de controle over een specifiek gebied, zoals de klassieke gamemodus uit shooters. Wie aan het einde van het potje het langst het gebied onder controle heeft gehouden, wint het potje.

Fool’s Gold

Je zal niet snel een harnas tegenkomen in het Wilde Westen, behalve tijdens het Free Roam Event Fool’s Gold. Wanneer je namelijk een gouden harnas draagt en andere spelers doodt, dan scoor je punten. Je concurrenten zullen ondertussen proberen om jou natuurlijk om te brengen en zelf het harnas te dragen. Wie aan het eind van de tijd de meeste punten bij elkaar heeft gesprokkeld, wint natuurlijk de wedstrijd.

Railroad Baron

Liefhebbers van treinen kunnen het beste uit de voeten in Railroad Baron. In dit Free Roam Event is het zaak om controle te krijgen over een specifieke wagon van een trein, die om de zoveel tijd wisselt. Verwacht dus veel actie in de lineaire omgeving, maar ook spelers die met hun paard vanaf de zijkant proberen te komen. De cowboy met de meeste tijd in de juiste wagon kan zichzelf uitroepen tot winnaar.
red dead online bounty hunter vangstf1572445637

Manhunt

De gevangenis is uitgebroken en de overheid heeft jouw hulp nodig om alle criminelen achter tralies te krijgen. Je zal dan ook moeten samenwerken met andere spelers om zoveel mogelijk gevangenen terug te brengen naar de sheriff. Het liefst levend, maar dood is ook een optie. Pas alleen wel op, want je hebt maar één leven. Dit Free Roam Event is exclusief voor Bounty Hunters.

Day of Reckoning

Ook in Day of Reckoning mag je op criminelen gaan jagen. In dit Free Roam Event is het alleen ieder voor zich en moet je zoveel mogelijk doelwitten zien te vinden, vangen en af te leveren bij een cel of koets. Wie aan het einde van de klok de meeste punten heeft gescoord wint de match. Ook dit evenement is exclusief voor Bounty Hunters.

Salvage

In Salvage mag je gaan wroeten in een wrak. Het is het doel om zoveel mogelijk waardevolle objecten te vinden binnen de tijd. Net zoals Manhunt moet je wel voorzichtig zijn, want wanneer je het loodje legt is het einde verhaal. Dit Free Roam Event is exclusief voor Collectors.
red dead online trainf1578483780

Trade Route

In Trade Route is samenwerken de sleutel tot succes. Je zal neergezet worden op een trein die volgeladen is met goederen en zal stoppen op drie stations. Des te verder je komt met de trein, des te meer je kan verdienen, maar gaandeweg zullen steeds meer bandieten proberen om de trein te overvallen. Het is aan jou en je medespelers om dat te voorkomen. Dit evenement is exclusief voor Traders.

Condor Egg

Een ei van een enorme condor is een gewild voorwerp en dus zal je in dit Free Roam Event de eerste speler moeten zijn die het ei weet te vinden. Je zal een vrij groot gebied moeten afspeuren, dus maak goed gebruik van Eagle Eye. De winnaar wordt ook nog eens beloond met 1000 dollar. Dit Free Roam Event is exclusief voor Collectors.

Competitive Challenges

Het laatste Free Roam Event waar je voor uitgenodigd kan worden zijn verschillende uitdagingen. De moet de hoogste score zien te halen in een willekeurige uitdaging, wat kan variëren van het maken van de meeste headshots of de meeste kills maken met een revolver tot aan het vangen van de meeste vissen. Wees dus op alles voorbereid!
Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.