XGN Redactie in 10 vragen: Theo Weber

Article
zaterdag, 18 april 2020 om 9:00
theo weber interviewf1586852744
De laatste tijd is XGN.nl behoorlijk gegroeid. Natuurlijk zien jullie diverse redactieleden regelmatig langs komen in onze video items, maar het leek ons een goed idee iedereen aan jullie voor te stellen. Eerder interviewden we Rox al. Vandaag is het de beurt aan Theo Weber.

Theo in 10 vragen

1. Geef een korte introductie van jezelf
Hi, ik ben Theo, eindredacteur bij XGN.nl. Ik zorg ervoor dat teksten nagekeken worden en klim zelf ook graag in de pen voor een leuke special of een tof nieuwtje.

2. Hoe ben je bij XGN beland?
Er is ooit een periode geweest dat ik serieus verslaafd was aan gamen. Zonder overdrijven haalde ik nachten achtereen al gamend door en ging ik tussendoor naar mijn werk. Trophies en achievements waren mijn boterhammen met pindakaas. Ik kon er geen genoeg van krijgen, zo verslaafd was ik. Er moest dus iets gebeuren, maar ik wilde niet stoppen met gamen. Dus ik besloot te kijken of ik erover kon schrijven en dat lukte uiteindelijk bij XGN.
3. Wat vind je het leukste van werken bij XGN?
De vrijheid die je hebt en de afwisseling. Als je een goed idee hebt is er ruimte voor je creativiteit. Zo heb ik een hele tijd comics getekend voor de site. Je zal je daarnaast nooit vervelen binnen XGN. De ene keer zit je thuis op je luie stoel een artikel te tikken en de andere keer sta je op een tof evenement. Ik herinner me bijvoorbeeld een tweetal E3 sessies die ik 's nachts thuis coverde met Jimmy. Er kwam bijna rook uit het toetsenbord, terwijl we allebei zaten te lachen om sommige grappen die we maakten. Om 9 uur 's morgens waren we klaar met alles en de nacht erop waren we weer aan het lachen en tikken, allebei met kleine oogjes. Geweldig!
4. Als XGN er niet was geweest, waar had je dan nu gewerkt?
Oef, dat is een lastige. Ik was dan waarschijnlijk (nog) veel serieuzer met Street Fighter en Mortal Kombat aan de slag gegaan. Voor ik begon bij XGN zat daar nog geen geld of toekomst in, maar tegenwoordig is dat wel anders. Misschien was ik wel Mortal Theo geworden, die de dikste prijzen in een toernooi in de wacht sleepte. Who knows?
final fantasy vii remakef1578385455
5. Welke gameserie vind je het allerleukste, en welke gameserie heb je echt een hekel aan?
Ik ben dol op alles waar Final Fantasy voor staat, dus het is niet gek dat ik nu met Final Fantasy VII Remake bezig ben. Verder vind ik veel Capcom games erg tof, zoals de Mega Man franchise en niet te vergeten Street Fighter, al speel ik dat de laatste tijd wat minder. ik heb geen hekel aan een gameserie specifiek. Waar ik wel heel veel moeite mee heb is wanneer ik een (complete) game koop dat ik dan daarna nog moet wachten op de rest van de game en dat er tachtigduizend patches komen die vervolgens 165 GB van mijn PlayStation in beslag nemen (looking at you, Modern Warfare).
6. Wat is je favoriete tv-serie (huidig of uit het verleden)?
Goede vraag! Ik sta daar eigenlijk niet zo bij stil. Ik vond Lost altijd heel tof en kon ook wel smullen van Dexter, Mad Men en Band of Brothers. Tot een seizoen of drie geleden hoorde The Walking Dead ook in dat rijtje, maar echt een favoriet heb ik niet.
mv5bnjc0mzawmwetodq1oc00odnilwjhnwytngjlmzu5zdmxzmm1xkeyxkfqcgdeqxvynta4nzy1mzy at v1 sy1000 cr007071000 al 1f1586943958
7. Marvel of DC?
Allebei niet. Als ik moet kiezen, dan DC. Dat is net wat donkerder dan Marvel en je wordt er niet mee dood gegooid. Hoewel dat laatste tegenwoordig niet meer helemaal waar is. Unpopular opinion, I know.
8. Star Wars of Star Trek?
Star Wars, all day long.
9. Xbox, PlayStation of Switch?
Het klinkt gek, maar dan zeg ik Switch. Het is gewoon handig dat je dat ding mee kan nemen onderweg en ik reis nogal veel. Momenteel speel ik wel meer op mijn Xbox One en PlayStation 4 moet ik eerlijk bekennen.
10. Als laatste, wat moeten we echt nog van je weten?
Dat ik een zwak heb voor gadgets en tech en dat ik een tatoeage van Fenrir uit Final Fantasy VII: Advent Children heb. O, en ik heb een kat die Noctis Lucis heet. Ik ben verder geen fan of zo hoor.
final fantasy xv noctisf1586944052

Populair Nieuws