Alles wat je moet weten over Apple TV games spelen met een controller

Article
zaterdag, 18 april 2020 om 10:00
xgn google image
Apple TV biedt al een hele tijd games aan. Hoewel de games op Apple TV in veel gevallen prima met je telefoon te spelen zijn, is dat toch niet hetzelfde als gamen met een controller. Gelukkig kan dit vaak ook bij Apple TV games. Wij vertellen je alles wat je moet weten over gamen op Apple TV met een controller.
Apple TV biedt al een hele tijd games aan. Hoewel de games op Apple TV in veel gevallen prima met je telefoon te spelen zijn, is dat toch niet hetzelfde als gamen met een controller. Gelukkig kan dit vaak ook bij Apple TV games. Wij vertellen je alles wat je moet weten over gamen op Apple TV met een controller.

Welke controllers kun je gebruiken?

Als je op je Apple TV wil gamen met een controller, dan is het de eerste stap om een geschikte controller te vinden. Gelukkig is er heel wat mogelijk wat betreft controllers. Zo zijn er MFi gamecontrollers speciaal voor Apple TV gemaakt, maar is het ook mogelijk om een controller te gebruiken die eigenlijk niet voor Apple TV bedoeld is. Hieronder een overzicht van een aantal geschikte controllers.
  • SteelSeries Nimbus
  • SteelSeries Stratus
  • Rotor Riot
  • Gamevice
  • PlayStation DualShock 4
  • Xbox One Wireless Controller
  • Horipad Ultimate
Je kunt dus met je Xbox One of PlayStation 4 controller aan de slag. Let er wel op dat bij deze controllers niet iedere knop gebruikt zal worden, gezien beide apparaten meer knoppen hebben dan Apple TV games gebruiken. Een compleet overzicht van geschikte controllers is in de instellingen van je Apple TV te vinden.
apple tv 3f1647952877

Je controller koppelen aan Apple TV

Als je dan een controller gekozen hebt, moet je deze nog koppelen aan je Apple TV. Om dit te doen kies je eenvoudig voor ‘Instellingen’ en daarna ‘Afstandsbedieningen en apparaten’. Vervolgens kies je voor de optie ‘Bluetooth’. Je Apple TV gaat nu zoeken naar je controller. Zet vervolgens je controller op de pairing-stand zodat beide apparaten elkaar kunnen vinden. Na een paar seconden zal jouw controller op het scherm verschijnen.
Als je deze nu selecteert is hij gekoppeld en kun je aan de slag. Zo kun je onder andere bladeren door de Apple TV menu’s met je D-pad en je joystick. Met de A-knop (of kruisje bij de DualShock controller) maak je een keuze, met de B-knop (rondje op de DualShock controller) ga je een menu terug en met de triggers kun je scrollen van links naar rechts. Als je Apple TV uit staat hoef je niet meer met Siri aan de slag, maar kun je de gekoppelde controller aan zetten om zo ook Apple TV in te schakelen. Handig!
apple tv 2f1666771403

Niet alle games geschikt

Nu je een controller hebt gekoppeld is het tijd om te gaan gamen. Bij veel games is dat geen probleem met een controller, maar niet alle games ondersteunen dit. In deze games is het leuk als een controller gekoppeld is, maar je karakter zal geen millimeter verschuiven als je ermee wil spelen via een controller.
Hoe herken je die controller games dan? Simpel. In de App Store kun je voordat je een game koopt makkelijk zien welke games je wel of niet met een controller kunt spelen. Bij de beschrijving staat een icoon met daarbij de tekst ‘Gamecontroller vereist’ of ‘Gamecontroller optioneel’. In beide gevallen kun je dus met je controller aan de slag. Let wel op, want de toetsenindeling wordt altijd door de ontwikkelaar van de game bepaald. Deze is dus niet per definitie hetzelfde als de indeling die je gewend bent. Gelukkig kun je in de meeste games je besturing aanpassen.

Apple TV Games spelen met een controller

Op deze manier kun je Apple TV games met een controller spelen. Er zijn talloze toffe games op Apple TV te spelen die je via de App Store kunt aanschaffen. Dit kan dus met meer controllers dan je zou verwachten.