XGN maakt nominaties Gamescom Awards 2013 bekend

Article
maandag, 19 augustus 2013 om 18:00
xgn google image
De Gamescom staat voor de deur. Het team van XGN is al afgereisd naar Keulen om verslag te doen van 's werelds grootste gamesbeurs en alle toffe games. Maar welke het allertofst is, dat bepalen jullie!
Dit jaar organiseert XGN voor de tweede keer de Gamescom Awards. Wij hebben twintig games genomineerd die allemaal meedoen om deze felbegeerde titel te bemachtigen. De komende dagen bepalen jullie deze winnaar door een stem uit te brengen. Maar let op! Want je kunt ook een tegenstem uitbrengen. Wil jij echt niet dat een game wint, dan kun je deze naar beneden stemmen.
De stembussen zullen morgen openen, maar nu zijn alvast de nominaties bekend. Denk er alvast even goed over na en kom morgen terug om te stemmen op de XGN Gamescom Awards 2013.
Assassin's Creed IV: Black Flag
Een nieuwe Assassin's Creed, het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden. En dat is maar goed ook, want Ubisoft weet zichzelf elke keer nog altijd te overtreffen. Dit jaar lijkt dat wederom te gaan gebeuren met Black Flag. Ga de woelige baren op met je schepen en verken de grootste Assassin's Creed-wereld tot nu toe.
Batman: Arkham Origins
Dat Batman een toffe superheld is, dat weet iedereen. Daarom verdient hij ook toffe games en die heeft hij gehad met de Arkham-serie. Later dit jaar kruipen we wederom in de huid van de vleermuisman, maar deze keer in een jongere en onwetende vorm met Batman: Arkham Origins.
Battlefield 4
Als je aan online knallen denkt, dan denk je al snel aan Battlefield. De ijzersterke shooterserie van het Zweedse DICE weet keer op keer miljoenen gamers tot in de laatste uurtjes wakker te houden. Battlefield 4 gaat zich echter ook op de singleplayer richten, maar dat wil niet zeggen dat we minder uitkijken naar de multiplayer.
Beyond: Two Souls
De makers van het meesterlijke Heavy Rain komen met een nog ambitieuzer project in de vorm van Beyond: Two Souls. Deze game moet de ultieme filmische ervaring bieden en daarom is er ook flink wat Hollywood-talent aangetrokken. Met in de hoofdrol natuurlijk Ellen Page.
Call of Duty: Ghosts
De releasedatum van de nieuwe Call of Duty staat bij menig gamer al omcirkeld in de agenda. Infinity Ward neemt het deel van dit jaar weer op zich. Met Ghosts kruipen we in de rol van de underdog en vechten we ons een weg uit flink wat gevaarlijke situaties.
Dark Souls II
De extreem moeilijke game van From Software wordt wereldwijd geroemd door fanatieke gamers. Nergens wordt je aan de hand genomen of ontzien door de genadeloze vijanden. Dark Souls II zet in 2014 die lijn voort, maar voor die tijd kunnen we er al iets meer van genieten op de Gamescom.
Dead Rising 3
Honderden, duizenden, misschien wel tienduizenden zombies ombrengen. Dat is het simpele doel in Dead Rising. Deeltje drie is hier geen uitzondering op, maar ziet er wel beter uit dan ooit. Dat is natuurlijk niet gek, want de game zal verschijnen op de nieuwe Xbox One.
Destiny
Na het afleveren van vijf Halo-games had Bungie het gezien in dat science-fiction universum. Maar komend jaar keert de ontwikkelaar keihard terug met Destiny. Eén van de meest ambitieuze shooters van het moment zal in 2014 uitkomen en de start vormen van een compleet nieuwe franchise.
Donkey Kong Country: Tropical Freeze
De titel van de nieuwe Donkey Kong is een hele mond vol. Dat neemt niet weg dat het nog altijd één van de leukste games is om te spelen, zeker met je vrienden. Op de bank met de Wii U zoveel mogelijk bananen verzamelen, dat is nog altijd het doel, en daar krijgen we nooit genoeg van.
Dying Light
Het licht speelt een belangrijke rol in de nieuwe zombiegame van Techland. Overdag ga je op pad om voedsel en andere benodigdheden te vinden in deze post-apocalyptische wereld. Maar als de zon onder gaat, dan moet je oppassen. De zombies worden agressiever en het overleven zal een stuk lastiger worden.
inFamous: Second Son
Waar electriciteit centraal stond in de eerdere inFamous games, zal in Second Son vooral rook en vuur een rol spelen. Je krijgt naarmate de game vordert steeds betere superkrachten om de gevechten tegen soldaten en monsters aan te kunnen in deze PlayStation 4 launchgame.
Killzone: Shadow Fall
Een andere PlayStation 4 launchgame komt van Nederlandse bodem met de nieuwe Killzone. De wereld van de Helghast is in ruïnes achtergelaten. We pakken het verhaal 30 jaar na Killzone 3 op en de Helghast en Vekta leven samen op dezelfde planeet, maar hun strijd is nog zeker niet ten einde.
Ryse: Son of Rome
Ontwikkelaar Crytek kennen we vooral van de Crysis games. Met Ryse: Son of Rome gooit de Duitse studio het over een compleet andere bocht. De Xbox One launchtitel plaatst je in de rol van een Romeinse soldaat die het opneemt tegen tal van barbaren.
Tom Clancy's The Division
The Division is een groots project van Ubisoft waarin een constante online wereld centraal staat. Een ziekte heeft voor chaos gezorgd in de Verenigde Staten en jij maakt deel uit van de groep die probeert de orde te herstellen in deze wereld.
The Elder Scrolls Online
De wereld van The Elder Scrolls-serie is al tijden geschikt voor een MMO. Die droom van veel fans komt nu uit, want Bethesda komt volgend jaar met The Elder Scrolls Online. Op de Gamescom zal deze grootse game zeker meer van zich laten horen.
The Evil Within
Een echte horrorgame, dat moet The Evil Within worden. Je wordt constant opgejaagd door mysterieuze en afschrikwekkende vijanden en monsters. Ondertusen moet je uitzoeken wat er met de wereld is gebeurt, die van de een op de andere dag vergaan lijkt te zijn.
The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
In november keert Link terug in een nieuw avontuur op de Nintendo 3DS. A Link Between Worlds zal zich afspelen in dezelfde wereld als de klassieker A Link to the Past, maar is ondanks dat geen remake of vervolg.
The Witcher 3: Wild Hunt
Geralt zal in 2014 wederom zijn opwachting maken. Deze keer niet alleen op de PC, maar ook op de PlayStation 4 en Xbox One. Het derde deel in de alom geprezen Witcher-serie zal nog meer vrijheid bieden met deze keer een wereld die daadwerkelijk helemaal open is.
Titanfall
De eerste game van Respawn Entertainment werd eerder dit jaar dan eindelijk onthuld in de vorm van Titanfall. Deze game combineert multiplayer met singleplayer op een ambiteuze wijze. Neem het op in gigantische mechs tegen de hele wereld, maar stap soms ook zeker uit om als snelle piloot te voet het de andere spelers lastig te maken.
Watch Dogs
Alles wordt in de gaten gehouden, en alles kan gehackt worden. Dat is de werkelijkheid in de wereld van Watch Dogs. Ga de straten van Chicago op en dwarsboom de overheid waar je maar kunt in je weg naar wraak.
Dat zijn ze dan, de twintig games waar jullie vanaf morgen op kunnen stemmen. Heb jij je keuze al gemaakt? Laat het weten in de reacties.