Column: Gamescom maniak blikt vooruit

Article
zondag, 18 augustus 2013 om 21:54
xgn google image
Hoplakee, de spullen zijn ingepakt: een laptop, kleding, nog meer kleding en onzin. Het resultaat is in ieder geval een veel te zware tas. Ach, ik ben een vrouw, dan mag dat. Het is de voorbereiding op zes dagen Gamescom. Dat wordt gezellig. Het wordt een gekte. Uw maniak blikt vooruit.
Het laatste wat ik doe vandaag is deze column tikken en dan ga ik naar bed. Morgen moet ik om zes uur opstaan om na een ellendige lange treinrit in het mooie Keulen aan te komen, waar de Gamescom plaatsvindt. Dit jaar is belangrijker dan alle voorgaande edities. Immers zijn alle argusogen en roze brillen gericht op Microsoft en Sony. Wat gaat er precies gebeuren met de Xbox One en de PlayStation 4?
Sony
Mijn verwachting is dat Sony allereerst zal komen met een releasedatum voor de PlayStation 4, voor in ieder geval Nederland. Hoewel sommigen zich zorgen maken en denken dat de PlayStation 4, net zoals de Xbox One, dit jaar niet meer naar Nederland komt, ben ik zelf wat positiever ingesteld. Ik verwacht een datum eind oktober. Zelf vind ik het belangrijker dat Sony op de Gamescom nieuwe titels gaat aankondigen voor de PlayStation 4, waarbij ik doel op exclusieve titels. Na-tuurlijk zit ik te wachten op een nieuwe God of War, een nieuwe Uncharted, een nieuwe Ratchet & Clank. Maar nog meer wacht ik op iets gloednieuws. Ik hoop dat Sony een totaal nieuwe IP aankondigt, iets verfrissends... en vooral verrassends. Helaas verwacht ik dit niet. Al zou Sony me ook wel blij maken met een game a la Heavy Rain. Daar ben ik zeker niet vies van. Al is de kans daarop klein, gezien we later dit jaar eerst nog Beyond: Two Souls op de PlayStation 3 mogen verwelkomen.
Verder zal Sony ongetwijfeld iets doen met de PlayStation Vita. Wordt het de aankondiging van een nieuwe Vita met een groter scherm? Het zou zomaar kunnen, al zou ik dat dan weer een domme zet vinden. Verder wordt de Gamescom vast gebruikt om de Vita te linken aan de PlayStation 4. Toch hoop ik dat Sony vooral nieuwe games voor de Vita zal onthullen. Wederom ben ik bang dat dit niet gaat gebeuren, althans niet ten overvloede.
Microsoft
En dan, wat gaat Microsoft doen? De Xbox One komt dit jaar niet meer naar Nederland, maar wel naar Duitsland. Ik verwacht daarom dat Microsoft veel aandacht schenkt aan de Xbox One met bijbehorende titels. Rob en Hugo hebben in ieder geval al een paar mooie afspraken staan. Voor mij is het huilen met de pet op. Waar Rob Ryse: Son of Rome en Dead Rising 3 mag gaan checken, moet ik 't doen met Kinect Sports Rivals en Zoo Tycoon. Terugkomend op de Xbox One: gaan we nog schokkende dingen krijgen? Nee, vast niet. Het ergste heeft Microsoft nu achter de rug. Verder denk ik niet dat de releasedatum voor Nederland al bekend wordt gemaakt en ook niet dat er een pakket zonder Kinect wordt onthuld. Dat is ondertussen al zo vaak ontkend, dat het haast niet meer mogelijk is het eerste jaar.
Ja, Kinect. Wat moet je ermee? Ik ben nogal sceptisch. Misschien is het daarom maar goed dat ik een afspraak heb bij Microsoft. Dan kan ik met eigen ogen zien hoe dat apparaat nu daadwerkelijk functioneert. Al moet ik eerlijk zeggen meer uit te kijken naar andere afspraken. Ik mag met eigen handen voelen hoe Killzone: Shadowfall voor de PlayStation 4 speelt, yes! En ook op pad voor de nieuwe Call of Duty. Voor de rest zijn wij redactieleden toch een beetje de sjaak als je 'werkslaaf' bent van Hugo en Rob. Want lang niet alle games lijken op het eerste gezicht interessant. Het schema zit gevuld met gekke PC-titels waar ik nog nooit van gehoord hebt. Kijken of dat wat is dus.
Het belooft veel goeds
Evengoed belooft het een mooie week te worden voor Sebastiaan, Lars, Daan de cameraman, Rob, Hugo en ondergetekende. We zullen jullie elke dag met veel content voorzien, in de vorm van video's, alsook geschreven tekst. En verder weten we nu al dat er 'sociale' dingen op het programma staan. Iets met een Wargaming party, iets met drankjes. Misschien komen er nog wel beelden voorbij. Misschien zie je nog wel een redactielid dronken voorbij komen, of als een maniak. Ik beloof je één ding: vanaf morgen is het aan! So stay tuned.

Populair Nieuws