XGN Karakters: Wario

Article
woensdag, 24 februari 2010 om 21:15
xgn google image
Om de twee weken pakken we een bekend personage en kijken wat zijn invloed was op de gamesindustrie. Ditmaal kozen we we Nintendo's eigen anti-held: Wario.
Wario is naast Bowser en Ganon(dorf) een slechterik uit het Nintendo universum. Wario is echter helemaal niet zo slecht, maar wil gewoon wat geld zien en dan is het wel goed. Maar wie bedacht Wario en waarom heet hij bijna hetzelfde als Mario?
Warui is Japans voor slecht
Toen Nintendo werkte aan Super Mario Land 2: The Golden Coins hadden ze een eindbaas nodig. Hiroji Kiyotake werd op de zaak gezet en kwam al snel met een slechte vorm van Mario op de proppen. Het Japanse bedrijf besloot om hem de naam Warui mee te geven, dat 'slecht' betekend. Al snel werd dat Wario, omdat dat toch iets beter klink. Zijn naam zou je dus eigenlijk kunnen zien als Slechte Mario. Maar er zijn nog meer verschillen tussen Mario en Wario. Zo is Wario een stuk gespierder dan Mario en heeft hij een grotere snor.
Niet iedereen vindt Wario slecht
Ondanks dat Wario vaak wordt afgeschilderd als een bad guy, vond het team van Wario Land: The Shake Dimension hem beslist geen slecht personage. Zij zagen Wario meer als iemand die zijn kracht misbruikt om anderen te manipuleren. De designer van de game vertelde in een interview zelfs dat hij Wario zo belachelijk vond, dat hij gewoon extreem cool is. Hierdoor wilde hij dat Wario zich gedroeg als een echt macho en niet als een geinige bad guy.
Ingesproken door dezelfde stem als Mario
Ondanks dat Mario en Wario alle twee geen volle zinnen maken in hun games, hebben beide wel geluiden die ze maken. Zowel Mario als Wario worden ingesproken door Charles Martinet. Nintendo wilde graag zien dat Wario een ruwe en gemene stem zou hebben, en dat is goed gelukt. Als je het lachje van Wario hoort, dan klinkt dat al meteen erg gemeen.
De badguy uithangen en zo rijk mogelijk worden
In Super Mario Land 2: The 6 Golden Coins is Wario als eerst te zien. In deze game was hij de tegenstander van Mario en zul je met Mario tegen Wario moeten knokken. Wario heeft namelijk Mario’s kasteel overgenomen en Mario laat het daar uiteraard niet bij zitten.
In Wario Land: Super Mario Land 3 neem je de rol van Wario zelf op je. Wario is namelijk op zoek naar rijkdom en een groter kasteel dan Mario. Een flinterdun verhaal dus. Aan het einde van de game bepaalt het aantal muntjes dat je door de game heen hebt gehaald, hoe groot je kasteel is. Mocht je genoeg muntjes verzameld hebben, dan krijgt Wario de maan als kasteel, en wie wilt dat nou niet.
Een eigen gamefabriek
Na nog een aantal afleveringen uit de Wario Land games, besluit Wario om een eigen gamefabriek op te zetten. Want volgens het laatste nieuws zouden steeds meer mensen games spelen. Wario ziet dit als een goudmijntje en gaat aan de slag als gamedesigner. Helaas gaat het hem niet meteen voor de wind en belt hij een aantal vrienden die hem gaan helpen bij het verzinnen van spelletjes.
In stripboeken en op TV
Ook is Wario een aantal keer te gast geweest bij andere soorten media. Zo was hij, twee jaar voordat hij in een game verscheen, te zien in de Super Mario Super Show. In deze aflevering speelt ook zijn broertje, Waluigi, mee. Ook is Wario te zien in de stipboeken van Super Mario Adventures. In de ene aflevering van de twee wordt uitgelegd waarom Wario en Mario rivalen zijn en de andere graaft wat dieper in het verleden van Wario.
Wario in het kort
Ondanks dat Wario een bad guy met een knipoog is, heeft hij veel fans. Waarschijnlijk komt het door zijn komische karakter en door de manier waarop Nintendo hem iedere keer presenteert. Je zou Wario dan ook eigenlijk kunnen zien als een goede jongen, die door zijn lust naar geld steeds op het verkeerde pad raakt.

Populair Nieuws