XGN Gamescom Awards: De Uitslag

Article
zondag, 17 augustus 2014 om 23:00
xgn google image
De afgelopen dagen konden jullie stemmen op onze XGN Gamescom Awards. De game met de meeste stemmen roepen we uit tot de Game van de Show. Vandaag is de uitslag bekend.
In totaal maakten 16 games kans op onze Game van de Show prijs. Deze waren vooraf zorgvuldig uitgekozen door onze redactie. Welke games allemaal in aanmerking kwamen, kun je nog eens rustig teruglezen.
De stemming begon samen met Gamescom zelf, op 13 augustus om 10:00. Vanaf toen hebben jullie massaal jullie stemmen uitgebracht. Uiteindelijk kan er natuurlijk maar één game winnen, maar toch zetten we graag de games die naast de prijs grepen ook even in de aandacht.

Nummer 5: The Witcher 3: Wild Hunt

7%
Met zeven procent van de stemmen gaat The Witcher 3: Wild Hunt er vandoor met de vijfde plaats. Het is nog even wachten op de game, want deze komt uiteindelijk pas op 24 februari 2015 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.
The Witcher 3: Wild Hunt beëindigt het verhaal van de witcher Geralt van Rivia, de hoofdpersoon uit de serie. Diegenen die hem in het vorige deel nog probeerden te gebruiken zijn inmiddels verdwenen. Hierdoor probeert Geralt in dit derde deel te beginnen aan een nieuwe en persoonlijke missie. Maar tegelijkertijd met deze missie valt de Wild Hunt de Noorderlijke Koninkrijken binnen. Dit mysterieuze en buitenaardse leger laat een spoor van bloed achter en Geralt lijkt de enige die de Wild Hunt kan stoppen.
19581

Nummer 4: The Order: 1886

8%
The Order: 1886 gaat er dankzij acht procent van de stemmen vandoor met de vierde plaats. Deze exclusieve PlayStation 4 game moet op 20 februari 2015 in de winkels liggen.
In The Order: 1886 ga jij terug in de tijd waar alles net iets anders is dan geschreven staat in de geschiedenisboeken. Je locatie is Victoriaans Londen waar jij, uitgerust met diverse futuristische wapens. In The Order bestaan mythische beesten echt en ze zijn jouw vijand. Je vecht samen met je broederschap van ridders een eeuwenoude strijd tegen dit kwaad. Het is een oorlog die jij gaat beslissen en de toekomst van de mensheid gaat bepalen.
19582

Nummer 3: Far Cry 4

12%
Tal van gamers kijken uit naar de opvolger van het populaire Far Cry 3. Op 20 november kan iedereen aan de slag met Far Cry 4 voor de PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Twaalf procent van de stemmen gingen naar Far Cry 4.
In Far Cry 4 ben je Ajay Gale en trek je richting Kyrat, een gebied diep in de Himalayas vol tradities en geweld. Je maakt deze toch om de wens van je stervende moeder te vervullen. Maar eenmaal in Kyrat aangekomen kom je terecht in een burgeroorlog, waar je het regime van dictator Pagan Min omver moet gooien.
19583

Nummer 2: Destiny

19%
Destiny zal misschien wel de grootste shooter van het jaar worden. De hype is enorm en ontwikkelaar Bungie lijkt die meer dan goed te maken. Het is nog een paar dagen wachten tot Destiny op 9 september in de winkels ligt voor de PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360.
In Destiny ben je een Bewaker van de laatste stad op Aarde, in staat om ongelijke krachten te hanteren. Onderzoek de oude ruïnes van ons zonnestelsel, van de rode duinen van Mars tot de weelderige jungles van Venus. Versla de vijanden van Aarde. Eis terug wat we hebben verloren. Wordt een legende.
Personaliseer je complete uiterlijk en vecht met bijna elke combinatie van harnassen en wapens. Ga alleen op pad en vecht met je vrienden. De keuze is aan jou.
19584

Gamescom Game van de Show: Assassin's Creed Unity

21%
Er kan er maar één de grote winnaar zijn. Dat is dit jaar Assassin's Creed Unity. Met meer dan een vijfde van de stemmen, 21 procent om precies te zijn, gaat de nieuwe Assassin's Creed met de hoofdprijs naar huis. Assassin's Creed Unity verschijnt op 28 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
Assassin's Creed Unity is een game die je laat afreizen naar het Frankrijk van de Franse Revolutie. Het volk is in opstand tegen de adel en jij als sluipmoordenaar biedt een helpende hand. Frankrijk is dus het decor in deze nieuwe Assassin's Creed. Verder zal de game een co-op feature krijgen. Je kunt je eigen brotherhoods creëren en zo samen missies voltooien.
XGN feliciteert Assassin's Creed Unity met de XGN Gamescom Game van de Show Award!