XGN Game Awards 2015 - Winnaars per genre bekend

Article
vrijdag, 11 december 2015 om 17:06
xgn google image
De spanning is om te snijden en we kruipen telkens iets dichterbij de laatste ronde van de XGN Game Awards. De uitslagen van de tweede ronde zijn binnen én het is tijd om een nieuwe wildcard in de mix te gooien.

De uitslagen van de tweede ronde

In de tweede ronde van de XGN Game Awards namen de drie beste games in elke categorie het tegen elkaar op. In de categorie Beste Shooter namen drie science-fiction shooters het tegen elkaar op, te weten Star Wars: Battlefront, Halo 5: Guardians en Call of Duty: Black Ops III. Het was een hevig vuurgevecht, maar uiteindelijk is Call of Duty: Black Ops III als winnaar overgebleven op het slagveld.
Ook in de categorie Beste Actiegame ging het er hevig aan toe, met in deze categorie Just Cause 3, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain en Assassin’s Creed: Syndicate die het tegen elkaar opnamen. Uiteindelijk bleek de jarenlange ervaring van Big Boss de winnende factor, tegen de grappling hooks van de Frye tweeling uit Syndicate en Rico Rodriguez uit Just Cause 3.
XGN Game Awards 2015 uitslag tweede ronde
In de Beste Avonturengame waren de genres iets diverser, met het verhalende Until Dawn, het cinematische The Order 1886 en het pure avontuur van Rise of the Tomb Raider. De buit van de tweede ronde is gegaan naar de charmante Lara Croft uit Rise of the Tomb Raider en haar charmes zal Lara zeker kunnen gebruiken in de kneiterharde derde ronde.
In de categorie Beste Kidsgame ging het er gelukkig wat rustiger aan toe. De drie games die in deze categorie voor de titel streden, waren Super Mario Maker, LEGO Dimensions en Disney Infinity 3.0. Toen de LEGO-blokjes waren weggeblazen door een Force Push, bleek Super Mario Maker de winnaar te zijn. Toch denken we stiekem dat deze titel niet alleen een kids-favoriet is.
XGN Game Awards 2015 uitslag tweede ronde
De volgende categorie is weer van een compleet andere orde, te weten Beste Racegame. De knotsgekke voetbal-race hybride Rocket League nam het in deze categorie op tegen twee meer conventionele racegames, namelijk Need for Speed en Forza Motorsport 6. De nieuwkomer in het genre blijkt gelijk een hoop fans te hebben vergaard, want Rocket League scheurt de competitie voorbij met de titel Beste Racegame.
De categorie die dit jaar waarschijnlijk het moeilijkste was voor de stemmers is Beste RPG. 2015 zat vol met ijzersterke RPG’s en dat blijkt ook uit de drie games tussen wie de strijd werd uitgevochten; The Witcher 3: The Wild Hunt, Fallout 4 en Bloodborne. Natuurlijk kan er maar één de winnaar zijn en dat is The Witcher 3: The Wild Hunt geworden.
XGN Game Awards 2015 uitslag tweede ronde
Logischerwijs zat het hele jaar ook weer vol met sportgames, die elk jaar een nieuwe versie aan hun repetoire toevoegen. In ronde twee ging het in de categorie Beste Sportgame tussen basketbalgame NBA 2K16 en de twee voetbalgames FIFA 16 en Pro Evolution Soccer 16. Uiteraard was er eerder dit jaar al een flinke strijd tussen de voetbalgames en volgens de stemmers is FIFA 16 de betere voetbalgame én de Beste Sportgame.
Tot slot hebben we een categorie die dit jaar een enorme opleving heeft gekregen: de Beste Remaster. Sommige gamers vinden ze heerlijk, anderen willen liever nieuwe titels zien, maar de drie strijders om de titel zijn stuk voor stuk topgames. In deze finale der remasters ging het om Gears of War: The Ultimate Edition, Uncharted: The Nathan Drake Collection en Borderlands: The Handsome Collection. Dit jaar gaat Uncharted: The Nathan Drake Collection er met de titel vandoor, maar misschien zal er volgend jaar een andere winnaar zijn, wanneer de remaster van de XGN Game Awards 2015 uitkomt.
Hierbij alle winnaars per categorie samengevat op een rijtje:
  • Beste Shooter - Call of Duty: Black Ops III
  • Beste Actiegame - Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Beste Avonturengame - Rise of the Tomb Raider
  • Beste Kidsgame - Super Mario Maker
  • Beste Racegame - Rocket League
  • Beste RPG - The Witcher 3: The Wild Hunt
  • Beste Sportgame - FIFA 16
  • Beste Remaster - Uncharted: The Nathan Drake Collection
XGN Game Awards 2015 uitslag tweede ronde

Stemmen op de derde ronde en de wildcard

Nu staan jullie allemaal te trappelen om te gaan stemmen op de derde ronde, maar daar moeten jullie nog eventjes geduld voor hebben. Ronde drie begint namelijk op maandag 14 december.
Voordat het zover is, moet er echter eerst nog worden gestemd op de wildcard! Jullie kunnen stemmen op elke game die is afgevallen in de tweede ronde en de winnaar daarvan zal worden toegevoegd aan de derde ronde. Moge de beste game winnen.