XGN Game Awards 2016 - Winnaars per categorie bekend

Article
donderdag, 08 december 2016 om 12:21
xgn google image
De tweede ronde van de XGN Game Awards 2016 is gesloten en de winnaars per categorie zijn bekend! Benieuwd welke titels als beste game in hun respectievelijke categorieën uit de bus zijn gekomen? Je leest het hier!
Jullie hebben ook op de tweede ronde van de XGN Game Awards 2016 massaal gestemd! Daarom kunnen we nu bekend gaan maken welke games per categorie het beste waren in 2016. Deze acht games zullen het vanaf 12 december tegen elkaar gaan opnemen voor de vierde ronde van de XGN Game Awards 2016, vergeet dus niet om ook op de volgende ronde weer te stemmen.
In de tweede ronde namen drie games het nog per categorie tegen elkaar op. Natuurlijk zijn jullie enorm benieuwd om te zien welke games per categorie zichzelf de beste mag noemen. Laten we er dus geen doekjes om winden en aftrappen met de eerse categorie!
XGN Game Awards 2016

Beste shooter - Battlefield 1

In de categorie shooters ging het er ook dit jaar weer heftig aan toe, met geweldige titels als Gears of War 4, Overwatch en Battlefield 1. Toch bleek de keuze niet heel moeilijk te zijn, want met maar liefst 69 procent van alle stemmen was één game wel heel overtuigend de absolute winnaar: Battlefield 1! De langverwachte Eerste Wereldoorlog-shooter stelde niet teleur en kan met recht de beste shooter van 2016 genoemd worden! See you on the Battlefield!
XGN Game Awards 2016

Beste actiegame - Dishonored 2

Net als bij de categorie shooters hadden we in deze categorie drie toppers. Dishonored 2, Hitman en Deus Ex: Mankind Divided hebben het in een ware titanenstrijd tegen elkaar opgenomen, maar toch kon er maar één de beste zijn. Waar de twee verliezers druk bezig waren elkaar te bevechten, was de winnaar daar ineens en schakelde beide games in één klap uit. Je raad het al: de winnaar in deze categorie is Dishonored 2!
Emily en Corvo hebben Agent 47 en Adam Jensen mooi het nakijken gegeven, de bovennatuurlijke sluipmoordenaars zijn met maar liefst 47 procent van alle stemmen de competitie ver voor en mogen zich vanaf nu de protagonisten van de beste actiegame van 2016 noemen!
102130 1

Beste avonturengame - Uncharted 4: A Thief's End

Van het oorlogsgeweld en de bliksemsnelle actie gaan we op avontuur, op weg naar de winnaar van de volgende categorie. Uncharted 4: A Thief's End, Watch Dogs 2 en Far Cry Primal namen het tegen elkaar op om te bepalen welke avonturengame de beste is. Is Nathan Drake, Marcus Holloway of toch Takkar de ultieme avonturier?
Wat jullie betreft hoeft die keuze helemaal niet zo moeilijk te zijn, want maar liefst 81 procent was het er over eens: Uncharted 4: A Thief's End is de beste avonturengame van 2016. Nathan Drake is dan ook wel een avonturier pur sang en als er één franchise is die je het gevoel van avontuur kan geven, dan is het Uncharted wel. Met recht de winner in deze categorie dus.
XGN Game Awards 2016

Beste kidsgame - Pokemon Sun & Moon

Zelfs in de categorie kidsgame ging het er dit jaar heftig aan toe, want met Pokémon GO, Pokémon Sun & Moon en Lego Star Wars: The Force Unleashed was de competitie moordend. Het bleek dan ook een nek-aan-nekrace te zijn, vooral tussen de twee Pokémongames. Het overweldigende succes van Pokémon GO eerder dit jaar bleek toch nét niet genoeg te zijn om de zevende generatie Pokémongames te kunnen verslaan.
De winnaar in de categorie beste kidsgame is dan ook Pokémon Sun & Moon. Hoewel de JRPG natuurlijk veel meer is dan zomaar een kidsgame!
102131 1

Beste RPG - Final Fantasy 15

Elk jaar komen er wel weer een aantal geweldige RPG's uit, en ook dit jaar was dat niet anders. Final Fantasy 15, Dark Souls 3 en Paper Mario: Color Splash hadden de eerste stemronde overleefd en kwamen nu tegenover elkaar te staan. Met zoveel sterke RPG's is het moeilijk om de beste te kiezen, maar gelukkig is het jullie dit jaar ook weer gelukt!
Alle drie de genomineerde RPG's van dit jaar zijn bovendien van Japanse komaf, maar JRPG-icoon Final Fantasy 15 toch echt met de winst vandoor. Dark Souls 3 volgt op de voet, maar moet het nét afleggen tegen het langverwachte Final Fantasy 15.
XGN Game Awards 2016

Beste VR game - Until Dawn: Rush of Blood

Dit jaar hebben we er met de explosie van VR games een categorie bijgekregen. Voor het eerst konden jullie nu ook stemmen op de beste VR game van 2016. Na de laatste ronde bleven The Playroom VR, RIGS: Mechanized Combat League en Until Dawn: Rush of Blood over. De drie games streden dit jaar om de titel van beste VR game van 2016.
Virtual reality opent veel mooie wegen voor games, maar jullie bleken het liefst de stuipen op het lijf gejaagd te worden, want de absolute winnaar is Until Dawn: Rush of Blood. Het mag duidelijk zijn dat VR mooie kansen biedt voor horrorgames!
102132

Beste remaster - Modern Warfare Remastered

Vorig jaar introduceerden we deze categorie en remasters zijn hier duidelijk om te blijven! Of je er nu een hekel aan hebt of er gek op bent, ze blijken ook dit jaar weer enorm populair te zijn. De drie overlevers in deze categorie zijn allemaal remasters en remakes van in hun eigen recht legendarische games. Met Skyrim, Ratchet & Clank en Modern Warfare worden gamers deze geweldige titels nog een keer, al dan niet compleet bewerkt, voorgeschoteld.
Opvallend is dat de winnaar in deze categorie niet eens te verkrijgen is als losse game, maar alleen als extraatje wordt meegeleverd bij premium versies van een nieuw uitgekomen game in de franchise. Dat kan er natuurlijk maar één zijn, en dat is Modern Warfare! Onder Call of Duty fans enorm geliefd en nu als remaster in geweldige grafische kwaliteit, Modern Warfare Remastered is de beste remaster van 2016!
XGN Game Awards 2016

Beste Sportgame - FIFA 17

De categorie sporgames biedt elk jaar weer tal van toffe games om op de stemmen. Dit jaar staan de jaarlijkse sportgames van FIFA en NBA tegenover de nieuwe IP Steep. Voetbal en basketbal nemen het in 2016 op tegen de extreme wintersporten van Steep. Een bewogen sportjaar in de gamewereld dus.
Maar de absolute favoriet is dit jaar absoluut geen verrassing, want net als vorig jaar komt dit jaar FIFA weer als winnaar uit de bus. De voetbalgame is al jaren enorm populair en heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd, niet gek dus dat deze footie de titel van beste sportgame van 2016 heeft weten te bemachtigen.
Op 12 december zullen de stembussen weer open gaan. Dan begint de stemronde voor de Game van het Jaar. Vergeet dus niet langs te komen en jouw favoriete game naar de top te stemmen!