Dit zijn jullie favoriete Star Wars personages!

Article
donderdag, 08 december 2016 om 13:36
xgn google image
Omdat Rogue One over minder dan een week dan eindelijk te zien is in de Nederlandse bioscopen, vroegen we ons af wat nu eigenlijk jullie favoriete Star Wars personages zijn. In de poll van vorige week konden jullie ons laten weten welk personage uit de Sci-fi-franchise jullie favoriet is. Deze week hebben we de resultaten voor jullie!
Er waren in de poll weer genoeg toffe Star Wars personages om uit te kiezen en jullie hebben je keuzes duidelijk gemaakt. Ook deze week is er weer een winnaar naar voren gekomen, die zich het favoriete Star Wars personage mag noemen. Maar voor we de winnaar bekendmaken, willen we natuurlijk ook even stilstaan bij de karakters die het niet zo ver hebben weten te schoppen.

De minst populaire Star Wars personages

Zoals altijd is er nu ook weer de twijfelachtige eer om onderaan de lijst terecht te komen. Dit keer is het de beurt aan Count Dooku, Finn en zelfs Princess Leia. Deze drie Star Wars personages waren samen goed voor nul procent van alle stemmen, geen enkele stemmer heeft één van deze drie personages bovenaan de lijst met favoriete karakters staan.
Of het nu komt omdat er zo veel toffe Star Wars personages waren om uit te kiezen, of omdat deze karakters gewoon niet zo gedenkwaardig zijn als wij dachten, maakt eigenlijk niet zo veel uit. Het feit blijft dat deze karakters geen enkele stem hebben weten te bemachtigen.

8. Jabba the Hutt, Palpatine, Kylo Ren & Qui-Gon Jinn

Op de achtste plaats hebben we vier Star Wars personages die het maar net iets beter hebben gedaan dan de karakters op de negende plek, want Jabba the Hutt, Palpatine, Kylo Ren & Qui-Gon Jinn hebben elk maar één procent van de stemmen weten te bemachtigen. Hierdoor moeten de vier karakters deze een-na-laatste plek delen.
Het is verrassend om belangrijke karakters als Kylo Ren en Palpatine zo laag te zien op deze lijst. Dat ze echt niet populair zijn, lijkt overigens niet aannemelijk. Wellicht is jullie keuze gewoon gevallen op één van de andere populaire Star Wars personages.

7. BB-8, General Grievous, Mace Windu

BB-8, General Grievous en Mace Windu delen de zevende plek op deze lijst, elk waren ze de favoriete Star Wars personages van drie procent van de stemmers.
BB-8, de astromechdroid van Poe Dameron, werd in The Force Awakens geïntroduceerd en is daarmee één van de nieuwere Star Wars personages op deze lijst. General Grievous stamt alweer uit 2005, toen we hem voor het eerst zagen in Revenge of the Sith. Deze Jedi-jager is voornamelijk bekend om zijn nogal unieke hobby: het verzamelen van lichtzwaarden van gevallen Jedi.
Mace Windu is naast Yoda één van de sterkste Jedimeesters ooit, maar toch heeft hem dat niet genoeg populariteit opgeleverd om hoger op deze lijst tereht te komen. Gespeeld door de legendarische Samuel L. Jackson en met iconisch paars lichtzwaard is er genoeg te zeggen voor deze Jedimeester, maar toch moet hij het afleggen tegen populairdere karakters.

6. Rey, Luke Skywalker, Yoda

Deze week hebben we een wel heel verrassende zesde plek, want met elk vier procent van alle stemmen staan Rey, Luke Skywalker en Yoda op een gedeelde zesde plaats. Drie iconische en enorm belangrijke karakters hebben qua populariteit nog een enorme inhaalslag te maken, want ze hebben het niet eens tot de top 5 weten te schoppen.
Voor Rey is dat nog te verantwoorden, die maakt nog niet zo heel lang deel uit van het Star Wars Universum, maar Luke Skywalker en Yoda maken al een stuk langer deel uit van de franchise. De Padawan en zijn Jedimeester moeten toch maar even door gaan met hun intensieve training, want een zesde plek voor karakters die zo invloedrijk zijn geweest is natuurlijk wel een beetje mager.

5. Darth Maul, C-3PO, Jar Jar Binks & Obi-Wan Kenobi

Vier verschillende karakters delen de vijfde plek op deze lijst, met elk vijf procent van de stemmen. De Sith Darth Maul, de protocoldroid C-3PO, de Gungan Jar Jar Binks en de Jedi Obi-Wan Kenobi hebben elk net genoeg stemmen weten te bemachtigen om in de top 5 terecht te komen.
Darth Maul is de herkenbare Sith Lord met het dubbelzijdige zwaard en martial-arts moves en daarmee wellicht een van de meest bad-ass schurken uit de hele franchise. Jar Jar Binks en C-3PO zijn dan misschien ook wel het compleet tegenovergestelde, beide komen namelijk nogal onhandig over. Dat ze dan toch op dezelfde plek eindigen is dan ook op zijn minst een verrassing te noemen.

4. Han Solo & Boba Fett

De vierde plek wordt onfortuinlijk genoeg gedeeld door Han Solo en Boba Fett. Beide karakters kregen zes procent van de stemmen en dus belanden de smokkelaar en de premiejager samen op dezelfde plek.
Omdat Han Solo nog een flinke rekening had openstaan bij Jabba the Hutt wordt Boba Fett achter hem aangestuurd en de verbintenis tussen de twee was gesmeed, maar of Han Solo daar nu zo blij mee was is nog maar de vraag. De twee karakters zijn in ieder geval beiden op zichzelf toffe Star Wars personages.
Hoewel we weinig zien of horen van de Boba Fett is dit karakter een belangrijke factor in de hele Star Wars franchise, want naast Han Solo werden ook Luke Skywalker en Mace Windu opgejaagd door de premiejager.

3. Chewbacca

De percentages beginnen al iets op te lopen, met negen procent van alle stemmen komt Chewbacca de derde plek terecht. Deze Wookiee is naast trouwe co-piloot van Han Solo ook een machtige krijger en wellicht wel het Star Wars personage met het beste stemgeluid. Wist je trouwens dat dat geluid is verkregen door de geluiden van onder andere kamelen, beren, walrussen, konijnen, tijgers en dassen door elkaar te mixen?
Chewbacca wordt door veel Star Wars fans liefkozend Chewie genoemd en eigenlijk zegt dat eigenlijk al wel genoeg over zijn populariteit. Daarnaast is hij misschien wel het meest gecosplayde Star Wars personage, want zeg nu zelf: iedereen heeft wel eens gedroomd om voor een dag een Wookiee te kunnen zijn, toch?

2. R2-D2

Op de tweede plek staat iedereens favoriete astromechdroid R2-D2. Voor veertien procent van jullie was deze kleine robot zelfs het favoriete Star Wars personage! Samen met zijn maatje C-3PO is hij te zien in alle Star Wars en over de jaren heen is hij uitgegroeid tot geliefd karakter, dat bovendien terug te vinden is op veel Star Wars merchandise.
R2-D2 mag dan enkel kunnen communiceren met piepjes, hij heeft een speciaal plekje in het hart van elke Star Wars fan. Niet gek dus dat deze droid op de tweede plek van de lijst terecht is gekomen. Bovendien is hij ook nog eens multifunctioneel, want naast zijn magnetische voeten heeft deze droid nog tal van ingebouwde snufjes.
Hij beschikt onder andere over een holografische projector, een brandblusser, een cirkelzaag een een lasapparaat. Daar kan het Zwitsers zakmes nog wel wat van leren!

1. Anakin Skywalker/Darth Vader

De nummer 1 van deze lijst verplettert alle competitie met maar liefst 21 procent van alle stemmen en is dan ook met recht het populairste Star Wars personage te noemen. Darth Vader, de donkere Sith met zijn kenmerkende zware stem en zwarte outfit, is wellicht het bekendste figuur uit de hele franchise. Het is niet gek dat juist dit karakter bij zo'n groot personage van de stemmers de absolute favoriet is,
Of het nu zijn iconische stem of masker, zijn afkeer van zand of zijn knutselproject de Death Star is, Darth Vader is interessant genoeg om verkozen te worden tot favoriete Star Wars personage. Jullie zullen dan ook blij zijn dat we dit legendarische Star Wars personage vanaf volgende weer kunnen gaan zien in de bioscoop!