XGN Film Awards 2016 - Winnaars per categorie bekend

Article
donderdag, 08 december 2016 om 12:09
xgn google image
De stembussen voor de tweede ronde van de XGN Film Awards 2016 zijn officieel gesloten. Elke categorie heeft inmiddels een winnaar die zal strijden om de titel Film van het Jaar. Laten we kijken welke films dit zijn geworden.
Ook voor de tweede ronde van de allereerste XGN Film Awards is weer flink gestemd. Welke films van 2016 vonden jullie nou het vetst? In totaal hadden we zeven categoriën en voor elke categorie is nu een beste film gekozen. Deze zal haar respectievelijk categorie vertegenwoordigen om die felbegeerde titel.
In de tweede ronde konden jullie stemmen op drie films die jullie zelf hebben gekozen uit de eerste nominaties voor de XGN Film Awards 2016. Laten we jullie niet langer in spanning houden en snel gaan kijken welke films de winnaars zijn per categorie. Om te beginnen met de categorie Superhelden!
XGN Film Awards 2016

Beste Superheldenfilm - Deadpool

Met bijna de helft van de stemmen is Deadpool de onbetwiste winnaar geworden in de eerste categorie voor de XGN Game Awards. De concurrenten, Captain America: Civil War en Suicide Squad, hebben zwaar op hun donder gekregen van de cynische superheld uit het Marvel universum.
Het geweld van de uit elkaar vallende Avengers of de groep superbandieten die de wereld moet redden waren geen partij voor Deadpool met Ryan Reynolds in de hoofdrol. Deadpool viel al direct goed in de smaak bij het grote publiek en dat hebben jullie bewezen door massaal te stemmen op Deadpool. Deze film mag zich vanaf nu met trots de beste Superheldenfilm van 2016 noemen.
XGN Film Awards 2016

Beste Actiefilm - Jason Bourne

De strijd om de titel best actiefilm van 2016 ging er een stuk spannender aan toe. Twee totaal verschillende films gingen de strijd met elkaar aan, terwijl er eentje een beetje buiten de smaak viel. Jason Bourne en The Magnificent Seven gingen gelijk met elkaar op en lieten The Accountant stofhappend achter. Toch is er één film als winnaar uit de bus gekomen.
Jason Bourne zal volgens jullie de boeken in gaan als de beste actiefilm van 2016 met The Magnificent Seven op een nipte tweede plek. Matt Damon in de rol van Jason Bourne viel bij jullie dus duidelijk beter in de smaak.
Jason Bourne zal dus niet enkel achtervolgd worden. Hij zal nu zelf ook de achtervolging inzetten, op jacht naar die titel van Film van het Jaar.

Beste Fantasyfilm - Fantastic Beasts And Where To Find Them

Nogmaals een strijd die al snel was beslist. In de categorie fantasy maakten drie films kans, maar de winnaar was toch al aardig te voorspellen. Fantastic Beasts And Where To Find Them is met bijna 70% van de stemmen er vandoor gegaan met de titel beste bantasyfilm van het 2016 en zal ook zeker een kanshebben zijn op de titel van Film van het Jaar.
De andere films die het tot de tweede ronde wisten te schoppen, Arrival en Huntsman: Winter's War waren zeker twee fantastische films, maar maakten geen schijn van kans tegen Newt Scamander en de Fantastic Beasts. Een terechte winnaar in de categorie beste fantasyfilm.
XGN Film Awards 2016

Beste Dramafilm - Hacksaw Ridge

Wat een drama bij de categorie beste dramafilm. Het heeft lang geduurd voordat er een film de leiding nam, tot die tijd ging het gelijk op tussen de drie films. Hacksaw Ridge, Deep Water Horizon en Girl On The Train waren in deze tweede ronde erg gewaagd aan elkaar, maar Hacksaw Ridge kwam uiteindelijk als beste dramafilm uit de bus.
Deep Water Horizon en Girl On The Train eindigden beide met hetzelfde aantal stemmen, maar dat was slechts goed genoeg voor een gedeelde tweede plek. De eerste plek ging naar de Tweede Wereldoorlog film met Andrew Garfield in de rol van soldaat/wapenweigeraar Desmond Doss en zal dan ook, zonder wapens, vechten om de titel van Film van het Jaar.

Beste Horrorfilm - The Conjuring 2

Bijna net zo eng als de films zelf, was de race die gaande was voor de eerste plek in de verkiezing van beste horrorfilm van 2016. Met een verschil van 4% wordt The Conjuring 2 door jullie toch uitgeroepen tot de beste in deze categorie.
Een nipte tweede plek was voor 10 Cloverfield Lane met John Goodman. The Purge Election Year moest het helemaal afleggen tegen deze twee films. Die kwam helaas nauwelijks tot de 20%. Helaas gaan wij in ieder geval nu afscheid nemen van 10 Cloverfield Lane en The Purge: Election Year en gaan wij door met The Conjuring 2 om mogelijk verkozen te worden tot Film van het Jaar 2016.
XGN Film Awards 2016

Beste Animatiefilm - The Jungle Book

Maar net als je denkt dat het eigenlijk niet spannender kan, komt de categorie beste animatiefilm om de hoek kijken. met 1% (!) meer stemmen is de nieuwste film van The Jungle Book verkozen tot de beste film in de categorie animatie.
De titel van beste animatiefilm 2016 werd bijna gepakt door Finding Dory, maar met hakken over de sloot wist The Jungle Book de strijd te winnen. De film Zootopia deed ook mee, maar kwam met iets meer dan 20% tekort om kans te maken op deze titel. Mowgli, Baloo en Bagheera gaan nu samen op pad om te kijken of ze de beste film van 2016 kunnen worden.

Beste Comedyfilm - Central Intelligence

Tot slot gaan we nog even goed lachen in de categorie Comedy. Hier waren jullie vrij duidelijk over welke film jullie het meest aan het lachen maakten. Central Intelligence met Kevin Hart en Dwayne 'The Rock' Johnson mocht bijna de helft van alle stemmen in deze categorie in ontvangst nemen.
Bridget Jones's Baby en The Nice Guys vonden jullie net niet grappig genoeg om kans te maken op de titel van film van het jaar en zijn dan ook bij deze uitgeschakeld zijn in de algehele race. Het nieuwste politieduo zal de wapens trekken om als winnaar van de XGN Film Awards 2016 uit de bus te komen.

Film van het Jaar 2016

Dit waren alle winnaars in de verschillende categorieën van de XGN Film Awards. Vanaf 12 december gaan de stembussen weer open en kunnen jullie bepalen welke van deze titels de Film van het Jaar wordt via onze Film Awards pagina.

Populair Nieuws