XGN Film Awards 2016 - De nominaties per categorie

In totaal zijn er zeven categoriën te vinden waar op gestemd kan voor de XGN Film Awards 2016. Elke categorie met elk vijf films waar je uit kan kiezen. De categorieën luiden als volgt: Superhelden, Actie, Fantasy, Drama, Horror, Animatie en Comedy.

Naast de XGN Film Awards 2016 zijn er ook nog de XGN Game Awards 2016, waarover je hier meer kunt lezen. Voor meer informatie over beide awards kun je uiteraard ook het XGN Facebook en het XGN Twitterkanaal in de gaten houden.

Stemmen op de films kan vanaf 1 december, dus zorg dat je vanaf dat moment je stem voor de beste films van 2016 laat gelden. Dan gaan we nu door met de nominaties. Als eerste aan de beurt is de categorie Superhelden. De films worden in alfabetische volgorde weergeven.

Het is natuurlijk mogelijk dat er volgens jou een film uit 2016 mist in deze lijst. Daarom hebben we de wildcard als oplossing. Met de wildcard kan jij op een film stemmen waarvan jij vindt dat hij in de XGN Film Awards 2016 thuishoort. Dus mocht je jouw favoriete film alsnog willen nomineren, dan krijg je die kans door te stemmen op de wildcard!

Superhelden

We zouden natuurlijk allemaal wel superkrachten willen hebben. Die fantasieën kunnen een beetje naleven in films. Hieronder vind je de vijf kanshebbers binnen deze categorie.

Batman vs Superman: Dawn of Justice

De twee grootste helden van DC Universe nemen het eindelijk tegen elkaar op in een epische battle. In de film zien we Bruce Wayne ofwel Batman (Ben Affleck) die maar wat graag Superman (Henry Cavill) wil stoppen. Zowel Gotham City als Metropolis zijn het strijdtoneel voor deze legendarische strijd. Lees er meer over in de Batman vs Superman review.

Captain America: Civil War

Captain America: Civil War is de tweede film die zich baseert op het verhaal van Captain America (Chris Evans) uit het Marvel universum. De film gaat over de tweestrijd die plaats vindt in The Avengers als het aankomt op de Hero Registration Act, een wet die superhelden maar een beperkt aantal actie's laat verrichten. De superheldengroep splitst zich op in Team Iron Man (Robert Downey Jr.) en Team Captain America. Lees er meer over in de Captain America: Civil War review.

Deadpool

De Marvel-film Deadpool is de origin story van deze superheld met duistere en gestoorde humor. De film gaat over Wade Wilson (Ryan Reynolds) die naar een militair experiment wordt achter gelaten met bovenmenselijke kracht om zichzelf te genezen. Deadpool is expert op het gebied van hand-to-hand combat en gebruikt al zijn krachten om de man die zijn leven heeft verwoest neer te halen. Lees er meer over in de Deadpool review.

Doctor Strange

In Marvels Doctor Strange volgen we het verhaal van de getalenteerde neurochirurg dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) die na een auto-ongeluk het vermogen over zijn handen kwijtraakt. Hij moet op zoek naar wonderbaarlijke manieren om zijn handen weer te kunnen gebruiken. Dit brengt hem in de mysterieuze werelden van het Marvel universum. Lees meer over Doctor Strange in de review.

Suicide Squad

De tweede film uit het DC Universum stelt zich beschikbaar voor beste superhelden film. Suicide Squad gaat over een groep bij elkaar geraapte boeven uit Gotham City die samen de wereld moeten redden. Het team bestaat onder andere uit Deadshot (Will Smith), Diablo (Jay Hernandez) en Harley Quinn (Margot Robbie). Lees meer over de film in de Suicide Squad review.