XGN Doe Mee: Zou jij elke maand betalen voor een MMORPG?

Article
zaterdag, 14 mei 2011 om 16:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en uiteraard hebben we weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht!
Vorige week vroegen we of jullie blij zijn met de goedmakertjes die Sony geeft aan iedereen die inmiddels al meer dan drie weken niet op het PlayStation Network kan. De meningen zijn erg verdeeld, maar een kleine meerderheid zegt erg blij te zijn met de goedmakertjes. Sommigen vinden zelfs dat Sony helemaal niets had moeten geven. Helaas voor Sony zijn er ook genoeg mensen die vinden dat Sony hun vertrouwen heeft geschonden. Wouter Jeursen wil gewoon dat het PlayStation Network zo snel mogelijk online komt omdat hij zijn console nog niet zo lang heeft. Hij is onze winnaar van vorige week en werd dat vanwege de volgende woorden:
Zowat alle games kun je gewoon gratis spelen maar bij heel wat MMORPG's, de spellen waarbij je in een gigantische online wereld vertoefd, moet je maandelijks weer twintig tot dertig euro neertellen. Denk hierbij maar eens aan spellen als World of Warcraft, waarvoor meer dan twaalf miljoen mensen elke maand naar de winkel rennen om een code aan te schaffen zodat ze verder kunnen spelen. We zijn benieuwd of jullie dit soort games ook wel eens spelen en onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Zou jij elke maand betalen voor een MMORPG?
Ik heb zelf een haat-liefde verhouding met World of Warcraft. Elk jaar speel ik één maand lang op mijn account, meer geld geef ik er niet aan uit mede omdat ik het na die maand weer helemaal beu ben. Maar af en toe begint het te kriebelen en dan wil ik wel weten wat er zoal nieuw is in Azeroth. Daarnaast heb ik vroeger, toen ik twaalf was, een hele tijd Runescape gespeeld. Daarnaast vind ik Guild Wars een prachtig alternatief voor mensen die niet willen betalen voor wat online gameplay. Het nieuwe deel ziet er dan ook geweldig uit en kan een revolutie veroorzaken in het genre.