XGN Doe Mee: Welke franchise is over zijn piek heen?

Article
zaterdag, 12 november 2011 om 17:45
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en wanneer? De winnaar van vorige week is bekend en we hebben uiteraard weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we of jullie wel eens een walkthrough bij een game gebruiken. Het merendeel gaf aan zich hier wel eens 'schuldig' aan te maken, maar over het algemeen alleen als hij of zij genadeloos hard vast zit in een bepaald gedeelte van de game. Dark Souls en The Legend of Zelda: Ocarina of Time waren een paar voorbeelden die werden genoemd. Killuminati zei al dat hij destijds een walkthrough gebruikte in het beruchte level The Water Temple in Ocarina of Time. Hij is onze winnaar van vorige week dankzij de volgende woorden:
Het blijkt een trend te zijn dat er genoeg vervolgen van games komen als ze succesvol blijken te zijn. Een goed voorbeeld is de Final Fantasy franchise, maar ook de Call of Duty en Mario franchise mogen eigenlijk niet onbenoemd blijven. Iedere hierboven genoemde reeks bestaat uit een hoop titels, dus je zou kunnen concluderen dat de desbetreffende ontwikkelaar kansen ziet en die dan ook optimaal pakt. De vraag is alleen waar de grens ligt. Je hebt ook zoiets als overproductie en dat kan averechts werken bij de gamer. Onze vraag van deze week luidt daarom als volgt: Welke franchise is over zijn piek heen?
Persoonlijk kan ik mij op dit moment nog niet ergeren aan een bepaalde gamereeks waarvan teveel titels uitkomen. Ik zag een het tijdje geleden op een begeven moment echter niet meer zitten met het rappe tempo van uitgekomen Guitar Hero games. Voordat ik de muzikant in mij naar boven haalde en was begonnen aan een bepaalde Guitar Hero game, kwam de volgende kort daarna alweer in de winkelrekken te liggen. Het is daarom ook maar goed dat er even een rustpauze is ingelast.

Populair Nieuws